Coöperatie Menzis let op de kosten met minder kantoorruimte

Om onze verzekerden een scherpe premie te kunnen blijven bieden, nu en in de toekomst, kijken wij als zorgverzekeraar continu hoe we de kosten zo laag mogelijk kunnen houden. Dat doen we door zorg scherp in te kopen en te besparen op onze beheerskosten en dus ook op de kosten voor huisvesting.

2 februari 2024

De kantoorpanden van Menzis stonden voor een groot deel leeg, maar door verkoop en verhuur maken we flinke stappen om dit te keren. Menzis is als organisatie steeds kleiner geworden door: steeds efficiënter werken, meer digitaal contact met verzekerden en hybride werken sinds de coronaperiode. Daarom is er veel minder kantoorruimte nodig.

 

Menzis was, is en blijft zeer verbonden met onze leden in onze kernregio’s in Midden Nederland, Twente en Groningen en daarom blijven we aanwezig in die regio’s. Ook wonen veel medewerkers in de regio’s waar we kantoorruimte gebruiken.

 

Drie kantoorpanden:

  • Het kantoorpand in Groningen is eind 2023 verkocht en sinds die tijd is Menzis huurder van van een deel van het pand.
  • Vanaf 1 september 2024 is Just Eat Takeaway (JET), bekend onder de naam Thuisbezorgd.nl, de nieuwe huurder van een deel van ons kantoorpand in Enschede. Menzis blijft zelf ook gebruik maken van het eigen kantoorpand.
  • In Wageningen heeft het college van Burgemeester en Wethouders onlangs ingestemd met de voorgenomen aankoop van het Menzis kantoorpand. Menzis heeft het voornemen over een paar jaar te vertrekken uit het kantoor in Wageningen en zich te vestigen elders in de regio, in een veel kleiner kantoorpand dat ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar is.