Zorg zorgverzekering

Nieuws

 • 13 januari 2021

  Visie op toekomst van de zorg in Twente gepresenteerd

  Twentse zorg- en welzijnsorganisaties, 14 gemeenten, GGD, Menzis en burgercoöperatie Twentse Noabers hebben samen een visie op de toekomst van de zorg in Twente ontwikkeld.

  lees meer

 • 29 december 2020

  Nieuw: videogesprekken voor klanten met persoonlijke vraag

  Verzekerden kunnen sinds kort hun complexe of persoonlijke vraag stellen via een videogesprek met een van onze medewerkers. Menzis is de eerste zorgverzekeraar die deze mogelijkheid biedt aan haar klanten. De reacties zijn nu al positief.

  lees meer

 • 23 december 2020

  Leefkracht Jaaroverzicht 2020

  2020 werd door Menzis in januari uitgeroepen als het begin van het ‘decennium van preventie en leefstijl’. Een terugblik op de nieuwsgebeurtenissen rondom leefkracht, die dat dit jaar onderstreepten.

  lees meer

 • 22 december 2020

  Menzis en OCON Orthopedische kliniek blijven partners in Coronatijd

  Menzis en OCON Orthopedische kliniek hebben voor 2021 contractafspraken vastgelegd. Dit betekent dat ook in 2021 alle verzekerden van Menzis voor orthopedische en sportmedische zorg terecht kunnen bij OCON.

  lees meer

 • 18 december 2020

  Meerjarencontract Certe, Zilveren Kruis en Menzis voor diagnostisch onderzoek

  Certe, het grootste instituut voor medische diagnose en advies in Groningen, Drenthe en Friesland, is zowel met Menzis als met Zilveren Kruis voor meerdere jaren een contract aangegaan. Door deze afspraken is niet enkel hoogwaardig diagnostisch onderzoek voor inwoners in het Noorden goed geregeld, maar is er ook ruimte om de kwaliteit verder te verbeteren.

  lees meer

 • 18 december 2020

  Zorgverzekeraars en ziekenhuizen maken afspraken over ziekenhuiszorg in 2021

  Verzekerden kunnen, net als in 2020, volgend jaar terecht bij alle Nederlandse umc’s en algemene ziekenhuizen. Brancheverenigingen Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) maakten dat bekend, nadat zij een overeenkomst hebben bereikt over de ziekenhuiszorg in 2021 en de kosten van corona.

  lees meer

 • 18 december 2020

  Tanja Cuppen nieuwe commissaris bij Menzis

  Onze Ledenraad heeft Tanja Cuppen (51) benoemd tot commissaris bij Menzis. Hiermee wordt 1 van de 2 vacatures voor onze Raad van Commissarissen mooi ingevuld. De werving voor de andere vacature loopt nog.

  lees meer

 • 17 december 2020

  Gezondheidsbeleid op het werk betuttelend of noodzakelijk?

  Leefkracht in de werkomgeving: betutteling, bemoeienis of bittere noodzaak? In episode 3 van de Menzis Leefkrachtdialogen gingen vitaliteitsdeskundigen, wetenschappers, werkgevers en beleidsdeskundigen hierover het gesprek met elkaar aan.

  lees meer

 • 14 december 2020

  Gronings Provinciaal Beweegakkoord: handen ineen voor toegankelijke sport en beweging

  Sport en beweging toegankelijk maken voor álle inwoners van de provincie. Zodat talent zich maximaal kan ontwikkelen. En zodat ouderen en kinderen veilig en uitdagend kunnen sporten en bewegen. Dat is de kern van het Gronings Provinciaal Beweegakkoord. 35 organisaties - waaronder Menzis - hebben hun handtekening gezet.

  lees meer

 • 14 december 2020

  Leerlingen Mytylschool Haren verrast met sport en spel door Kids United, FC Groningen en Menzis

  Van Menzis nieuwe voetballen voor de school en van FC Groningen in de Maatschappij een schoolpleinactiviteit. De leerlingen van Mytylschool Prins Johan Friso in Haren werden er op 10 december aangenaam door verrast.

  lees meer

 • 11 december 2020

  Achterhoek maakt nieuwe stap in Kavelmodel, voor focus op gezondheid

  Focussen op gezondheid kan helpen onze zorg toegankelijk te houden. Daarvoor is het ‘Kavelmodel’ bedacht. Hierin kunnen inwoners gezondere keuzes maken en zorgprofessionals mensen weer centraal stellen. In de Achterhoek gaat dit model nu een versnellingsfase in.

  lees meer

 • 8 december 2020

  Zorgaanbieder, zorgverzekeraar én daardoor patiënt geholpen bij inzage in wachttijden op ZorgDomein

  Nu veel patiënten door corona wachten op zorg, is inzage in actuele wachttijden essentieel. Niet alleen voor zorgaanbieders, maar ook voor zorgverzekeraars. Zodat onze zorgadviseurs verzekerden sneller en beter kunnen helpen een zorgverlener te vinden. Dit overzicht kan online platform ZorgDomein bieden. Daarvoor is wel eenmalig toestemming nodig van zorgaanbieders.

  lees meer

 • 30 november 2020

  Zorg in én voor de regio Noord

  Groninger en Drentse zorg- en welzijnsorganisaties, de provincie Groningen, gemeenten, patiëntenorganisaties en Menzis hebben samen onderzoek gedaan naar de zorgvraag en het zorgaanbod in de regio. Ook is er gekeken naar de verwachte ontwikkelingen voor de komende 10 jaar. De uitkomsten staan in het Regiobeeld Noord.

  lees meer

 • 27 november 2020

  Inzet ziekenhuizen en zorgverzekeraars: ook in 2021 toegang tot goede ziekenhuiszorg

  Patiënten moeten ook volgend jaar kunnen rekenen op toegang tot goede ziekenhuiszorg. Dat is de inzet van zorgverzekeraars, universitair medische centra en algemene ziekenhuizen. Zorgverzekeraars en ziekenhuizen willen alle huidige contractuele relaties in 2021 voortzetten, zodat mensen zo veel mogelijk in hun vertrouwde ziekenhuis terecht blijven kunnen.

  lees meer

 • 25 november 2020

  Lekker in je vel met ADO fit

  ADO-fit is er voor supporters van ADO Den Haag met overgewicht. In 12 sessies leren ze gezond te eten en meer te bewegen. De winst is groot: ze voelen zich fitter en zitten lekkerder in hun vel. Menzis maakt het financieel mede mogelijk.

  lees meer

 • 25 november 2020

  Kunstalvleesklier: minder patiënt, meer mens

  Prikken, meten, spuiten, eten. Wie diabetes type 1 heeft, moet constant opletten. De kunstalvleesklier van Robin Koops maakt het meten en spuiten overbodig en geeft de patiënt meer vrijheid. Menzis vergoedt het gebruik van de kunstalvleesklier.

  lees meer

 • 24 november 2020

  Door corona meer verzekerden met betalingsachterstand; waar of niet waar?

  Zijn er door de coronapandemie meer verzekerden met betalingsachterstanden? Die vraag kregen we de afgelopen tijd meerdere keren voorgeschoteld. Bijvoorbeeld door het Twentse dagblad Tubantia. Onze manager Debiteuren en Polis, Wouter Weijenborg, reageert.

  lees meer

 • 23 november 2020

  ‘Gedreven door grotere maatschappelijke vraagstukken’

  Achter elke organisatie zit een stuwende kracht, een leider. En die voormannen of -vrouwen hebben vaak heel persoonlijke drijfveren voor hun werk. Onze voorzitter Ruben Wenselaar vertelt erover. In een bundel over leiderschap in de zorg, die volgend jaar uitkomt.

  lees meer

 • 19 november 2020

  Gouden Oor Niveau 3-erkenning voor Menzis

  "Het is Menzis ook in 2020 goed gelukt gehoor te geven aan de stem van de klant." Dit is de conclusie van stichting Gouden Oor na de audit die zij dit najaar uitvoerde bij Menzis. Dit resulteert in een primeur: na een aantal jaar op rij een mooie niveau 2-erkenning te hebben gekregen, is Menzis dit jaar voor het eerst beloond met niveau 3.

  lees meer

 • 16 november 2020

  Versnelling voor telebegeleiding bij hart- en longklachten

  Mensen met hart- of longklachten kunnen steeds vaker bij Nederlandse ziekenhuizen via thuismetingen hun gezondheid in de gaten houden. Het scheelt hen ziekenhuisbezoeken. Omdat lang niet iedereen van het bestaan van telebegeleiding weet, start vandaag de campagne ‘Thuis kan het ook’.

  lees meer

 • 12 november 2020

  Premie Menzis in 2021 wordt € 130

  De maandpremie van de basisverzekering van Menzis stijgt in 2021 met € 7 en wordt € 130. Het kabinet hield al rekening met een hogere zorgpremie. “Dit is het gevolg van de verder stijgende zorgkosten. Die nemen toe door vergrijzing, meer zorgvraag, hogere lonen in de zorg en duurdere behandelingen en medicijnen”, licht onze CFRO Dirk Jan Sloots toe.

  lees meer

 • 11 november 2020

  Oproep medici wetenschappers en bestuurders aan ministers tot leefstijlcampagne

  Tientallen voorname medici, gezondheidswetenschappers en bestuurders van maatschappelijke organisaties roepen VWS ministers De Jonge en Van Ark en staatssecretaris Blokhuis op tot een stevige publiekscampagne over het belang van een gezonde leefstijl.

  lees meer

 • 10 november 2020

  Partners Menzis en Lifestyle4Health maken zich sterk voor leefstijl als medicijn

  Minimaal 1 miljoen Nederlanders met gezondheidsklachten werken in 2022 aan een gezonde leefstijl via trajecten die onderdeel zijn van de zorg of bij hun werkgever. Het is de ambitie van het partnerschap tussen Lifestyle4Health, Menzis en SamenGezond.

  lees meer

 • 6 november 2020

  Menzis en Enschede zetten samenwerking voor betere gezondheid voort

  Vrijdag hebben Menzis en de gemeente Enschede hun handtekening gezet onder de Tweede Lokale Werkagenda. De missie: een betere gezondheid voor zoveel mogelijk inwoners van Enschede met een zo effectief mogelijke inzet van middelen.

  lees meer

 • 3 november 2020

  Gecombineerde leefstijlinterventie; wat werkt wel en wat niet?

  In 2019 is de eerste stap gezet om preventie een plek te geven in de basisverzekering: met de vergoeding van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Deze hulp bij een gezonde leefstijl laat nu al een positieve invloed zien op de volksgezondheid. Toch lopen zorgaanbieders en zorgverzekeraars tegen belemmeringen aan. Wat werkt wel en wat werkt niet bij de GLI?

  lees meer

 • 2 november 2020

  ‘Dankzij De Trampoline kan ik er eindelijk voor mijn dochter zijn’

  Een psychische aandoening is niet alleen zwaar voor de patiënt, maar ook voor de directe omgeving. Babs Koolmoes uit de regio West is moeder van een dochter met depressie en paranoïde schizofrenie en kan er dus over meepraten. Dankzij het project De Trampoline hebben zij en haar man minder zorgen en meer tijd om leuke dingen te doen met hun dochter en elkaar.

  lees meer

 • 2 november 2020

  Na 12 jaar terug bij haar oude club door OldStars volleyball

  OldStars volleyball is een vinding van Groningse bodem. Deelnemer Hilda Dijkstra Engels (69), die vroeger jarenlang voor het Oldehoofster Voklubol speelde, keerde ervoor terug naar haar favoriete sport en club.

  lees meer

 • 1 november 2020

  Positieve Gezondheid: welzijn op recept

  Een dokter moet kunnen luisteren. Soms niet door zijn stethoscoop, maar met de handen op de rug. Huisarts Martijn van der Waart merkt in zijn Hengelose praktijk dat hij en zijn collega's met de benadering 'Positieve Gezondheid' veelbelovende resultaten boeken. Voor henzelf én hun patiënten.

  lees meer

 • 31 oktober 2020

  Game, set en … koffie met OldStars Tennis

  Oud-tennisser Tom Okker kwam voor de introductie van OldStars Tennis naar het Achterhoekse Borculo en wist Nel Baïs te verleiden om ook een balletje te slaan. Bijzonder, want Nel had na een ongeluk haar sportdroom opgegeven. Dit initiatief bracht haar lichamelijke verbetering én meer.

  lees meer

 • 30 oktober 2020

  Hoe een kind leert te kiezen voor een banaan tijdens GO!

  Het is een groeiend gezondheidsprobleem: 1 op de 7 Nederlandse kinderen is te zwaar. Als ouder sta je soms machteloos. Want wat moet je als je - net als Marian Schröder uit de regio Midden - een dochter van 9 hebt, die best gezond eet en voldoende beweegt, maar toch het stempel 'obees' krijgt? GO! helpt.

  lees meer

 • 23 oktober 2020

  Noordoost-Twente timmert aan weg voor slimme ouderenzorg

  Goede zorg dichtbij voor oudere inwoners in Noordoost-Twente. Dit voorjaar verbonden meerdere zorg- en welzijnsorganisaties zich aan deze missie. Er liggen nu 3 plannen voor betere ouderenzorg in Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen.

  lees meer

 • 21 oktober 2020

  ‘Halfuurtje Door Je Buurtje’ op Wereld Diabetes Dag

  Op 14 november, Wereld Diabetes Dag, brengt de Bas van de Goor Foundation zo veel mogelijk mensen in beweging. Samen met onze online gezondheidscoach SamenGezond wandelen we een ‘Halfuurtje Door Je Buurtje’. Want wandelen is gezond; zeker als je diabetes hebt.

  lees meer

 • 16 oktober 2020

  Meer samenwerking en preventie nodig voor toekomstgerichte zorg Arnhem

  Betere regionale samenwerking en meer aandacht voor preventie. Dat is nodig om de zorg en gezondheid in de regio Arnhem op peil te houden. Het regiobeeld van Menzis, lokale zorgorganisaties, huisartsen, 10 gemeenten en patiëntenverenigingen helpt hierbij. Het laat zien hoe zorgvraag en -aanbod zich de komende 10 jaar ontwikkelen.

  lees meer

 • 16 oktober 2020

  Gezondheidszorg in Rivierenland heeft meer samenwerking en preventie nodig

  Een extra impuls voor regionale samenwerking en preventie. Dat is essentieel om het huidige niveau van zorg en gezondheid te behouden in de regio Rivierenland. Het regiobeeld van Menzis, lokale zorgorganisaties, huisartsen, gemeenten en patiëntenverenigingen helpt hierbij. Het laat zien hoe zorgvraag en -aanbod zich de komende 10 jaar ontwikkelen.

  lees meer

 • 15 oktober 2020

  Doorbraak in behandeling tabaksverslaving door overeenkomst Menzis en VNN

  Menzis heeft een meerjarenovereenkomst met Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) afgesloten. Onderdeel hiervan is dat mensen met een ernstige tabaksverslaving in de toekomst terechtkunnen bij de verslavingszorg. Een doorbraak.

  lees meer

 • 14 oktober 2020

  Menzis wint rechtszaak over hoge medicijnprijs AstraZeneca

  Menzis heeft de rechtszaak tegen AstraZeneca gewonnen. We spraken de farmaceut aan op het te lang rekken van een octrooi voor een middel tegen psychoses. Daardoor kon er geen merkloos medicijn op de markt komen, en betaalden verzekerden van Menzis teveel.

  lees meer

 • 13 oktober 2020

  Oproep preventiecongres: ‘Zet in op preventie voor minder gezondheidsverschillen’

  De 4e editie van het Menzis Preventiecongres op 9 oktober kende door corona een aangepast digitaal programma. Maar de kern bleef intact: interactief met partners spreken over preventiekansen in de praktijk.

  lees meer

 • 9 oktober 2020

  Valpreventie voor 65-plussers in gemeente Westerkwartier

  Het aantal sterfgevallen door een val neemt jaarlijks toe. Gemeente Westerkwartier en Menzis starten daarom met een valpreventietraining voor 65-plussers.

  lees meer

 • 7 oktober 2020

  Esther Agterdenbos nieuwe directeur Zorg bij Menzis

  Op 1 maart 2021 start Esther Agterdenbos als directeur van het cluster Zorg en lid van de Directieraad bij Menzis. In deze functie is Esther verantwoordelijk voor goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor onze ruim 2,2 miljoen verzekerden en alle inwoners van onze regio’s.

  lees meer

 • 7 oktober 2020

  SamenGezond lanceert nieuwe campagne

  SamenGezond, het grootste gezondheidsprogramma van Nederland dat op initiatief van Menzis is ontwikkeld, lanceert morgen een nieuwe campagne.

  lees meer

 • 6 oktober 2020

  Meer gezondheidsverschillen; waarom doen we niets?

  Gezondheidsverschillen tussen groepen mensen in ons land nemen toe. Met alle gevolgen van dien. Die pijnlijke ontwikkeling is niet nieuw, maar toch is het nog geen halt toegeroepen. Ondanks dat we een van de beste en meest eerlijke zorgstelsels ter wereld hebben. De Volkskrant zoomt erop in. Onder andere Menzis-voorman Ruben Wenselaar reageert.

  lees meer

 • 6 oktober 2020

  Stoppen met roken-webinars even effectief als fysieke sessies

  Dat stoppen met roken letterlijk van levensbelang is, weten we. Want tabaksverslaving veroorzaakt bijvoorbeeld COPD, longkanker en hart- en vaatziektes. Menzis vergoedt daarom de Allen Carr-methode voor haar rokende verzekerden. Vóór de coronacrisis verliep die effectief fysiek, en nu succesvol online.

  lees meer

 • 6 oktober 2020

  Oplossingen voor gezonder werkend Nederland in BNR’s Big Five

  Hoe beïnvloedt gezondheid onze arbeidsproductiviteit? Die vraag stond vorige week centraal in BNR’s Big Five. Elke werkdag sprak presentator Diana Matroos een gast over de uitdagingen van werkgevers en werknemers. Het is een thema waarvoor ook Menzis zich inzet.

  lees meer

 • 6 oktober 2020

  Kunstmatige alvleesklier: meer vrijheid voor mensen met diabetes type 1

  Hoe fijn is het als mensen met diabetes type 1 minder controles hoeven te ondergaan en dus meer vrijheid ervaren? De kunstmatige alvleesklier kan uitkomst bieden. Binnenkort proberen 100 volwassenen de ‘Inreda AP’ uit. Inreda Diabetic en Menzis werken samen in dit project.

  lees meer

 • 5 oktober 2020

  Menzis informeert verzekerden

  Helaas hebben wij geconstateerd dat er van 45 mensen persoonsgegevens zijn gedeeld met een verzekerde van Menzis, die deze gegevens niet had mogen ontvangen. Menzis betreurt dit datalek, en heeft alle betrokkenen hierover persoonlijk geïnformeerd en haar excuses aangeboden.

  lees meer

 • 1 oktober 2020

  Raad van Advies helpt ambities leefkracht versneld te realiseren

  Met een 5-koppige Raad van Advies (RvA) gaat Menzis haar ambities rondom leefkracht versneld realiseren. De raad fungeert als klankbord op complexe vraagstukken over leefkracht, leefstijlgeneeskunde en SamenGezond. “En die ambities liegen er niet om”, aldus RvA-lid Pim Assendelft (hoogleraar Preventie in de zorg).

  lees meer

 • 29 september 2020

  ‘Ik wilde mezelf niet meer in de spiegel zien’

  Als je met overgewicht kampt, is de kans op aandoeningen groter. Een dieet alleen is niet de oplossing. Wat dan wel? Voor Cynthia Klok uit de regio Noord was dat de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dankzij de hulp van experts en haar eigen motivatie is Cynthia al 20 kilo kwijt.

  lees meer

 • 28 september 2020

  Hartstichting roept 40-plussers op: meet jaarlijks je bloeddruk

  Een hoge bloeddruk? Vaak merk je er niets van. Maar het verhoogt wel de kans op een hartinfarct of een beroerte. Tijd voor onze partner de Hartstichting om mensen op te roepen hun bloeddruk te meten. Ons online gezondheidsprogramma SamenGezond draagt er een steentje aan bij.

  lees meer

 • 28 september 2020

  Basisschoolleerlingen adviseren over gezondere regio Foodvalley

  Leerlingen van de Edese basisschool Calluna hebben bestuurders van Preventiecoalitie Foodvalley (waaronder Menzis) voorzien van advies en kritische inzichten. Zij doken in het vraagstuk hoe de coalitie een gezonde leefstijl in de regio kan aanjagen.

  lees meer

 • 27 september 2020

  ‘Ik zit veel lekkerder in mijn vel dan een jaar terug’

  Misschien heb je nog nooit van agorafobie gehoord. Dat had Alyssa Slotboom uit de regio Midden ook niet. Totdat ze vorig jaar na aanhoudende paniekaanvallen die diagnose kreeg. Met hulp van een praktijkondersteuner en de app Minddistrict is ze haar agorafobie, ook wel pleinvrees genoemd, de baas.

  lees meer

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.