Geldzorgen

Zo helpt u uw medewerkers financieel gezond te blijven

 

Een groot deel van Nederland maakt zich nu zorgen over geld. Voor ons een extra reden om dit onderwerp bij u onder de aandacht te brengen. Door samen met uw medewerker over geldzorgen te praten, toont u betrokkenheid en kunt u tegelijk naar een oplossing werken.

Hoe financieel fit zijn uw medewerkers?

Als medewerkers geldzorgen hebben, ervaren ze vaak veel stress. Bovendien kunnen ze er zelfs depressieve klachten van krijgen. Vervelend voor henzelf, maar ook voor u als werkgever. Immers, de kans op ziekmelden of afname in kwaliteit en productiviteit in het werk is groot. In onze whitepaper leggen we uit wat financiële problematiek voor uw organisatie kan betekenen en wat u als werkgever kunt doen om uw medewerkers te helpen financieel gezond te blijven. 

Lees whitepaper

Samen geldzorgen oplossen?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

workshop financieel fit

Workshop Financieel fit voor medewerkers

In deze workshop geven we uw medewerkers tips hoe om te gaan met financiële stress en zorgen. Zodat er in hun hoofd uiteindelijk weer ruimte komt om te werken aan leefkracht. 

 

Professionele ondersteuning bij geldzorgen

Steeds meer bedrijven proberen medewerkers al in een vroeg stadium te helpen en zetten interventies in. Dat kan zowel preventief door bijvoorbeeld het bieden van trainingen, als curatief met bijvoorbeeld budgetbeheer. Lees in deze whitepaper met welke providers Menzis samenwerkt en hoe zij u kunnen ondersteunen. 

Lees whitepaper

Ervaringsdeskundige Alex Schepel vertelt

"Werkgevers realiseren zich niet altijd dat zij een machtspositie hebben en medewerkers zich daardoor kwetsbaar voelen. Laat daarom uw menselijke kant zien. Dan zullen uw medewerkers vanzelf opener durven te zijn."

Alex Schepel - Ervaringsdeskundige en actief voor Stichting Sterk uit Armoede

Blogs

Actief aan de slag met je financiën

Mensen op kantoor

Piekeren over geld geeft stress en is niet goed voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk dat men geldzorgen aanpakt. Met dit actieplan kunnen uw medewerkers actief aan de slag om hun financiën onder controle te houden.

Lees verder

Slim naar de supermarkt

Groenten snijden

Boodschappen doen met een beperkt budget kan een uitdaging zijn. Hoe zorg je ervoor dat je toch voldoende gezonde voeding binnenkrijgt voor weinig geld? In dit artikel geven we slimme bespaartips voor een goed gevulde boodschappentas. 

Lees verder

Medewerker collectief verzekerd?

medewerkers lunchen buiten

Dan bieden wij deze medewerkers extra hulp aan. Zij kunnen een gratis videogesprek met een budget-coach of een online cursus over geldzorgen volgen. Dit kan uw medewerker zelf regelen via de Menzis website. Hoe? Dat staat in dit kant-en-klare intranetbericht. Deze kunt u rechtstreeks delen.

Download intranetbericht

Samenvatting webinar Financieel fit

Iedere eerste dinsdag van de maand organiseert Menzis een webinar in samenwerking met een provider. Deze video is een samenvatting van het webinar dat in het teken stond van geldzorgen bij medewerkers. Stephanie Hesterman van Budgetcoach geeft o.a. inzage in de signalen van medewerkers en de preventieve maatregelen die u als werkgever kunt nemen.  

Fietsende man met telefoon

De preventieve aanpak van Menzis

Bij Menzis gunnen we niemand een leven met schulden. Want het zorgt voor piekeren en stress. Dat gaat ten koste van de gezondheid. Met als gevolg dat er meer gebruik wordt gemaakt van de zorg en de kosten weer kunnen oplopen. Wij willen deze vicieuze cirkel doorbreken en zodoende staat schuldhulpverlening bij ons hoog op de agenda. 

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe te sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief.

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Gouden oor
Partner of Choice