Mentaal fit

Help uw medewerkers mentaal fit te blijven

 

Wie lekker in zijn vel zit, staat positiever in het leven, heeft minder last van stress en is veerkrachtig om tegenslag op te vangen. Maar invloeden van buitenaf kunnen zijn weerslag hebben op onze mentale gezondheid. Met deze campagne willen we relevante informatie en nuttige tips delen met u en uw medewerkers. Om u te ondersteunen om grip te krijgen op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. En uw medewerkers te activeren om écht in actie te komen. Zo blijven we graag samen gezond aan het werk.

Gesprekstool 'hoe mentaal fit ben jij?'

Mentale weerbaarheid kan een lastig gespreksonderwerp zijn. Een tool in spelvorm biedt mogelijk uitkomst. We ontwikkelden er één waarmee u op een laagdrempelige manier met uw medewerkers in gesprek kunt gaan. Of zij met elkaar. Bijvoorbeeld over opladen na een drukke dag, over wat hen energie geeft of waarvoor ze dankbaar zijn. Download het (drukklare) bestand en ga aan de slag!

Download gesprekstool

Samen werken aan mentaal fittere medewerkers?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

Gemeente Den Haag over haar partnership met Menzis

“Samen zorgen voor vitale, gezonde en betrokken medewerkers is de basis van onze samenwerking. Ik vind het mooi daar met elkaar de schouders onder te zetten.”

- Gert-Jan Aleman
Hr-manager, Gemeente Den Haag

Posters om te verspreiden binnen uw organisatie

'Zie jij ze? Samen zie je ze wel'

Herkent u wie van uw medewerkers burn-out klachten heeft? Van de buitenkant is dat niet altijd te zien. Ook niet voor een collega. Samen herkennen jullie ze wel. Want erover praten kan enorm opluchten. Maar het gesprek aangaan, is niet voor iedereen even gemakkelijk. Beginnen met de vraag “Hoe gaat het nu écht met je?”, kan de druk wat wegnemen. 

Download 'industrie'Download 'zorg' Download 'retail'

'Samen met nieuwe kracht vooruit'
Invloeden van buitenaf kunnen zijn weerslag hebben op ieders mentale gezondheid. Met bijvoorbeeld angst, stress en onzekerheid tot gevolg. Hebben uw medewerkers voldoende veerkracht om tegenslag op te vangen? Tips en inspiratie vinden zij op de daarvoor ingerichte themapagina. 

Download de poster

Zie jij ze samen zie je ze wel

Geef medewerkers de ruimte om mee te denken

Lachende vrouw in bedrijfskantine

Vanderlande is volop bezig met veerkracht. Met onder andere een eigen mental health programma voor medewerkers en sportfaciliteiten op kantoor én tips voor thuis. Health manager Mike Lie-A-Lien en Dirk-Jan Verheijden vertellen erover in dit interview. 

Lees het interview

Het nieuwe werken: zo helpt u uw medewerkers

Man achter computer aan telefoon

Wat verandert er op de werkvloer? En hoe kunt u als werkgever uw medewerkers helpen hun mentale veerkracht te vergroten? Lukas Gerritsen (vitaliteitsbureau Adaptics) en Jasmijn Raaijmakers (Stichting mirro) praten u bij.

Lees verder

Hoe vitaal is uw organisatie? Doe de scan

Mensen in gesprek

Minstens één op de tien Nederlanders gebruikt e-health voor persoonlijke preventie. Op dit moment levert Menzis al een belangrijke bijdrage als het gaat om e-health-toepassingen. Weten wat wij doen? Lees het in onze blog.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan eventueel via de link in de nieuwsbrief.

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Gouden oor
Independer
SamenGezond