Mentaal fit

Help uw medewerkers mentaal fit te blijven


Wie lekker in zijn vel zit, staat positiever in het leven, heeft minder last van stress en kan met tegenslag omgaan.

Bevlogen medewerkers zijn beter in hun werk en productiever. Door goed werkgeverschap kunt u de loyaliteit van uw medewerkers versterken en hen aan u binden. Aandacht voor mentale fitheid past naadloos in werkgeverschap van nu. Op deze pagina vindt u informatie en nuttige tips voor uzelf, uw leidinggevenden of om te delen met uw medewerkers. Zo werken we samen aan een leefkrachtig werkend Nederland.

Samen werken aan mentaal fittere medewerkers?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

Zorgexpert Leefkracht en gezondheid

Whitepaper mentaal fitte medewerkers 


Hoe versterkt u de mentale fitheid van uw medewerkers?

Karine van ’t Land, Arts Maatschappij en Gezondheid schreef er een whitepaper over. Zij werpt een frisse blik op het thema en geeft tips voor quick wins. 

Download whitepaper

Bereid u voor op grote financiële zorgen van medewerkers

De mentale belasting van werknemers neemt toe. Psychische klachten zijn op dit moment de grootste oorzaak van langdurige uitval. Zeker de problematiek rond geldzorgen neemt sterk toe. Een bijkomend probleem is dat signalen vaak op een te laat moment naar boven komen. Het gevolg: mentale gezondheidsproblemen die kunnen leiden tot latent verzuim. Hoe kunt u als werkgever de mentale fitheid van medewerkers versterken? Welke partijen kunnen u daarbij ondersteunen?

Drie experts spreken hierover in deze podcast met Glenn van de Burg: Karine van ‘t Land, Arts maatschappij en gezondheid & Zorgexpert leefkracht en gezondheid bij Menzis; Manuela de Jongste, oprichter en eigenaar van DiFfit; en Karin Smolders, Human Being Officer bij Bidfood.

Luister de podcast

 

Medewerkers met geldzorgen

21% van de werknemers in Nederland heeft betalingsproblemen. Als medewerkers geldzorgen hebben, ervaren ze vaak veel stress. Vervelend voor henzelf, maar ook voor u als werkgever. Lees meer over de mogelijkheden die er zijn om uw medewerkers te ondersteunen.

Financieel fitte medewerkers

 

Aandacht voor de overgang op de werkvloer

Mensen in gesprek

Herkent u overgangsklachten van uw medewerkers? Meer ondersteuning vanuit de werkgever draagt bij aan een betere inzetbaarheid van de groep werkende vrouwen tussen 45 en 60 jaar. 

Lees meer

Gesprekstool Hoe mentaal fit ben jij?      

Man achter computer aan telefoon

Mentale weerbaarheid kan een lastig gespreksonderwerp zijn. Een tool in spelvorm biedt mogelijk uitkomst. Voor uw leidinggevenden maar ook voor medewerkers. Download het (drukklare) bestand en ga in gesprek!                                           

Download gesprekstool

Hoe vitaal is uw organisatie? Doe de scan

Lachende vrouw in bedrijfskantine

De organisatiescan van Menzis helpt u om inzichtelijk te maken hoe uw vitaliteitsbeleid ervoor staat. Na afronding van de scan ontvangt u een rapportage per e-mail over de 6 domeinen: visie, leiderschap, communicatie, aanbod, draagvlak en rendement. 

Doe de scan

Posters om te verspreiden binnen uw organisatie

'Zie jij ze? Samen zie je ze wel'

Herkent u wie van uw medewerkers burn-out klachten heeft? Van de buitenkant is dat niet altijd te zien. Ook niet voor een collega. Samen herkennen jullie ze wel. Want erover praten kan enorm opluchten. Maar het gesprek aangaan, is niet voor iedereen even gemakkelijk. Beginnen met de vraag “Hoe gaat het nu écht met je?”, kan de druk wat wegnemen. 

Download 'industrie'Download 'zorg' Download 'retail'

Zie jij ze samen zie je ze wel

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe te sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief.

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Gouden oor
Partner of Choice