Kennis en inspiratie

Tips, adviezen en voorbeelden waarmee u en uw leidinggevenden verder kunnen

 

 

Kennis en inspiratie om de leefkracht van uw medewerkers te versterken

Op deze verzamelpagina vindt u tips, blogs, whitepapers en ervaringsverhalen over uiteenlopende gezondheidsthema's. Onderwerpen zoals over werkgeluk en betrokkenheid, maar ook over mentale veerkracht en mantelzorg worden behandeld. Zo helpen we u graag een stap vooruit om uw medewerkers te activeren aan de slag te gaan met de speerpunten van uw gezondheidsbeleid. Want met optimaal duurzaam inzetbare medewerkers staat uw organisatie sterk.

Menzis leefkrachtwebinar voor HR-professionals

De webinars worden verzorgd in samenwerking met onze providers. Benieuwd naar de thema’s? Download de leefkrachtkalender op deze pagina.
Wilt u een uitnodiging ontvangen voor het maandelijkse Menzis-webinar? Stuur een e-mail naar vitaliteit@menzis.nl

Aanmelden

Leefkrachtkalender

We helpen u graag om het hele jaar door meer grip te krijgen op vitaliteit en gezondheid. Dat doen we met advies, ondersteuning en inspiratie over verschillende thema's. Ook dit jaar hebben we weer alle belangrijke vitaliteitsmomenten voor u op een rijtje gezet. U vindt het in de Leefkrachtkalender 2024 die u hieronder kunt downloaden. 

Download de kalender

Geldzorgen

Jongen bekijkt bankzaken

Veel Nederlanders maken zich zorgen over geld. Voor ons reden om dit onderwerp bij u onder de aandacht te brengen. Door samen met uw medewerker over geldzorgen te praten, toont u betrokkenheid en kunt u naar een oplossing werken.

Lees meer

Werkgeluk

Man en vrouw in het bos

Werk is belangrijk. Om meerdere redenen: waardering, inkomen, structuur… Én geluk. Maar wat is werkgeluk precies? En hoe geven andere organisaties dit een plek in hun gezondheidsbeleid? Gelukkige medewerkers maken uw organisatie sterk.

Lees meer

Beter slapen

foto beter slapen

Medewerkers die slecht slapen zijn minder geconcentreerd, vergeetachtig of slechter gestemd, zo blijkt uit recent onderzoek. Maar liefst één op de drie Nederlanders heeft slaapproblemen. Daaronder zijn dus ook uw medewerkers.

Lees meer

Voeding en beweging

Fietsend gezin

Wilt u uw medewerkers ondersteunen om zich vitaler en leefkrachtiger te voelen? Met kleine aanpassingen kunnen zij al succes boeken. Lees hoe u uw medewerkers kunt stimuleren meer te bewegen.

Lees meer

Rookvrije organisatie

Vrouw met telefoon

De gezondheidsrisico's van roken zijn groot. Steeds meer bedrijven willen hun medewerkers ondersteunen bij het stoppen met roken. Maar welke manier werkt het beste? En hoe pakt u dat aan?

Lees meer

Mentaal fit

Vrouw op het strand

Wie lekker in zijn vel zit, heeft minder last van stress, kan met tegenslag omgaan en is productiever. Hoe versterkt u de mentale fitheid van uw medewerkers? Op deze pagina leest u handige tips.

Lees meer

Betrokkenheid

Mensen op kantoor

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de medewerkers zich niet betrokken voelt bij hun bedrijf of organisatie. Ontdek hoe u van uw medewerkers ambassadeurs maakt. 

Lees meer

Concentratie

Man aan het bellen

Verlaagde productiviteit is een teken van een verminderd concentratie. De open werkplekken en de hoeveelheid informatie per dag, stellen het concentratievermogen van medewerkers op de proef.

Lees meer

Fysieke belasting

Hardlopen

Hebben uw medewerkers fysiek zwaar werk of zitten ze juist veel achter hun bureau? In beide gevallen zijn fysieke klachten een aandachtspunt. De oplossing ligt vaak in afwisseling en de juiste balans.

Lees meer

Stress op de werkvloer

Mensen rennen over brug

Maar liefst 88 procent van de werkende Nederlanders werkt gewoon door wanneer ze stress ervaren. Toch hebben ze wel last van de hoge werkdruk en gebrek aan tijd om deadlines te halen.

Lees meer

Werk en mantelzorg

Vrouw met mantelzorger

Eén op de acht medewerkers combineert het werk met mantelzorg. Goed gezondheidsbeleid houdt rekening met mantelzorgers. Menzis helpt u hen vitaal en optimaal inzetbaar te houden.

Lees meer

Meer kennis en inspiratie

Fietsende man met telefoon

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe te sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief.

Gouden oor
Partner of Choice