Kennis en inspiratie

Tips, adviezen en trends waarmee u en uw leidinggevenden verder kunnen

 

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Zonder duidelijke visie en goed uitgedacht gezondheidsbeleid is duurzame inzetbaarheid echter een leeg begrip. Wij helpen u dit begrip echt waarde te geven. Door samen met u te werken aan de vitaliteit en leefkracht van uw medewerkers. Hen te activeren om aan de slag te gaan met de speerpunten van uw gezondheidsbeleid.

Werk en mantelzorg

Eén op de acht medewerkers combineert het werk met mantelzorg. De helft vindt die combinatie zwaar. Logisch: uw medewerker wil zijn of haar werk goed doen én er voor de ander zijn. Menzis helpt u met onafhankelijk advies en maatregelen om uw medewerkers optimaal inzetbaar en leefkrachtig te houden. 

Lees meer

 

Vrouw met mantelzorger

Geldzorgen

Jongen bekijkt bankzaken

Veel Nederlanders maken zich zorgen over geld. Voor ons reden om dit onderwerp bij u onder de aandacht te brengen. Door samen met uw medewerker over geldzorgen te praten, toont u betrokkenheid en kunt u naar een oplossing werken.

Lees meer

Beter slapen

Vrouw slaapt

Medewerkers die slecht slapen zijn minder geconcentreerd, vergeetachtig of slechter gestemd, zo blijkt uit recent onderzoek. Maar liefst één op de drie Nederlanders heeft slaapproblemen. Daaronder zijn dus ook uw medewerkers.

Lees meer

Concentratie

Man aan het bellen

Moeheid, verveling en een verlaagde productiviteit zijn tekenen van een verminderd concentratie. De open werkplekken en de hoeveelheid informatie per dag, stellen het concentratievermogen van veel medewerkers op de proef.

Lees meer

Werkgeluk

Man en vrouw in het bos

Werk is belangrijk. Om meerdere redenen: waardering, inkomen, structuur… Én geluk. Maar wat is werkgeluk precies? En hoe geven andere organisaties dit een plek in hun gezondheidsbeleid?

Lees meer

Mentaal fit

Mensen rennen over brug

Wie lekker in zijn vel zit, staat positiever in het leven, is stressbestendig en veerkrachtig om tegenslag op te vangen. Maar invloeden van buitenaf kunnen zijn weerslag hebben op onze mentale gezondheid.

Lees meer

Betrokkenheid

Man en vrouw vergaderen

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de medewerkers zich niet betrokken voelt bij hun bedrijf of organisatie. Ontdek hoe u van uw medewerkers ambassadeurs maakt. 

Lees meer

Fysieke belasting

Mensen rennen over brug

Hebben uw medewerkers fysiek zwaar werk of zitten ze juist veel achter hun bureau? In beide gevallen zijn fysieke klachten een aandachtspunt. De oplossing ligt vaak in afwisseling en de juiste balans.

Lees meer

Stress op de werkvloer

Meisje chaos in haar hoofd

De hardwerkende Nederlander laat zich niet snel kennen. Maar liefst 88 procent werkt gewoon door met stress. Onder meer een veilige werksfeer en een hond op de werkvloer helpt stress tegen te gaan. 

Lees meer

Meer kennis en inspiratie

Fietsende man met telefoon

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan eventueel via de link in de nieuwsbrief.

Gouden oor
Independer
SamenGezond