Beter slapen

Goed slapen is onmisbaar om goed te kunnen functioneren

 

Medewerkers die slecht slapen zijn minder geconcentreerd, vergeetachtig of slechter gestemd, zo blijkt uit recent onderzoek. Slapen we heel goed en regelmatig, dan levert dat juist veel op: energie, een goed humeur en maximaal presteren. Goed slapen is onmisbaar om goed te kunnen functioneren.

Meer slaap, sneller op het werk

Slaap is een absolute voorwaarde voor het optimaal functioneren van het brein. Zeker voor een productieve werkdag is een goede nachtrust van belang. Welke invloed heeft weinig slaap op de prestaties van u en uw medewerkers? En hoe kunt u als werkgever helpen het slaapgedrag van uw medewerkers te verbeteren? Lees het interview met slaapexpert: Gerard Kerkhof, emeritus hoogleraar psychofysiologie.

Verder lezen Download whitepaper

Samen werken aan beter uitgeruste medewerkers?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

Een goede nachtrust is essentieel

"Slecht slapen kenmerkt zich door (grotere) slaperigheid overdag. Slaperigheid leidt ertoe dat we minder geconcentreerd zijn en af en toe traag of soms helemaal niet reageren, zonder dit zelf goed op te merken."

- Gerard Kerkhof
Emeritus hoogleraar psychofysiologie

Beter slapen is beter presteren?

Vrouw leest voor het slapengaan

Studies maken duidelijk welke impact slaaptekort heeft op het dagelijks functioneren. Gerard Kerkhof, emeritus hoogleraar psychofysiologie, vertelt over de invloed van slaap op onze prestaties. En over wat u als werkgever voor uw medewerkers kunt doen.

Lees meer

Uw werkvloer goed 'uitgerust'?

Vrouw zet koffie

Goed slapen is de basis voor een productieve werkdag. Zeker als medewerkers onregelmatige diensten of werktijden hebben. Dr. Alexander van Eekelen, adviseur bij Circadian, vertelt hoe u als werkgever kunt bijdragen aan een goede nachtrust. 

Lees meer

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan eventueel via de link in de nieuwsbrief.

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Gouden oor
Partner of Choice