Vitaliteit en werk

Menzis helpt organisaties om meer grip te krijgen op vitaliteit en leefkracht. Voor duurzaam inzetbare medewerkers en een krachtige organisatie.


Maatwerk is de standaard

Bij Menzis noemen we vitaliteit ook wel leefkracht. Dat staat voor de positieve kracht van gezond leven. Ieder mens en iedere werkgever is uniek en heeft eigen wensen en behoeften. We bieden daarom geen standaardoplossingen, maar maatwerk om uw organisatie vitaler en leefkrachtiger te maken. Voor duurzaam inzetbare medewerkers. Onze adviseurs zijn specialist op gebied van vitaliteit en werk en helpen u graag bij het gezond en vitaal houden van uw medewerkers.

Ons aanbod geeft alvast een inkijkje in wat wij voor u kunnen betekenen om de vitaliteit van uw medewerkers te verbeteren. Maar we gaan ook graag met u (online) in gesprek. Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur direct uw vraag per e-mail.

Persoonlijk advies

Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Contactformulier

Maak een afspraak

Ons aanbod voor duurzaam inzetbare medewerkers

Organisatiescan

Man op strand

Wist u dat vitale medewerkers bijna 20% productiever zijn? De organisatiescan van Menzis helpt u om inzichtelijk te maken hoe uw vitaliteitsbeleid ervoor staat.

Meer informatie

Strategisch advies

Lachende vrouw in bedrijfskantine

Wij helpen u graag een stap verder. Door inzicht te creëren waar u nu staat, visie te ontwikkelen op vitaliteit én medewerkers te activeren om in actie te komen. 

Meer informatie

Mijn Portaal Vitaliteit en Werk

Man en vrouw fietsen in het bos

In Mijn Portaal Vitaliteit en Werk kunt u eenvoudig interventies zoeken, aanvragen en facturen declareren. Ook kunt u hier uw collectieve zorgverzekering inzien en wijzigingen via het portaal aan ons doorgeven. 

Meer informatie

Financiering

Man aan het bellen

Wij geloven dat we door onze samenwerking de leefkracht van werkend Nederland kunnen versterken. Daar dragen we dan ook graag iets aan bij, bijvoorbeeld met een vitaliteitsbudget om de gezondheid van uw medewerkers te bevorderen.

Meer informatie

Bedrijfszorgvinder

Gezin op het strand

De Bedrijfszorgvinder helpt u met het vinden van de juiste interventies voor uw medewerkers. Het platform biedt u meer dan 350 kwalitatief goede interventies op het gebied van fysiek, mentaal, leefstijl en vitale organisatie.

Meer informatie

BNR's Big Five podcasts - Het Gezonde Werken

Menzis sponsort BNR's Big Five van het Gezonde Werken. Diana Matroos gaat in gesprek met verschillende gasten om te onderzoeken hoe onze gezondheid de arbeidsproductiviteit beïnvloedt en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we gezond aan het werk blijven. Hieronder kunt u de uitzendingen terugluisteren. 

BNR's Big Five | Het Gezonde Werken | Bas van de Goor

BNR's Big Five | Het Gezonde Werken | Marius Touwen

BNR's Big Five | Het Gezonde Werken | Paul Blokhuis

Kennis en inspiratie

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken, is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Zonder duidelijke visie en goed uitgedacht gezondheidsbeleid is duurzame inzetbaarheid echter een leeg begrip. Wij helpen u dit begrip echt waarde te geven. Door samen met u te werken aan de vitaliteit en leefkracht van uw medewerkers. En hen te activeren om aan de slag te gaan met de speerpunten van uw gezondheidsbeleid. Op ons kennis en inspiratie-platform vinden u en uw leidinggevenden tips en adviezen die u binnen uw organisatie kunt inzetten. Bijvoorbeeld op het gebied van gezonde voeding en beweging, mantelzorg, stoppen met roken, en meer.

Bezoek het platform

Uw voordelen bij Menzis

  • Strategisch advies waarmee u verder kunt
  • Transparantie in (financiële) bijdrage
  • Snel en eenvoudig interventies aanvragen en declareren
  • Aandacht voor waarborging privacy van uw medewerkers

"Menzis komt altijd met nieuwe initiatieven waar we echt iets aan hebben. De bedrijfszorgspecialisten van Menzis zijn echte professionals: ze luisteren goed naar ons en komen met oplossingen die echt bij ons passen. Ze zorgen er met hun positieve energie voor dat er draagvlak wordt gecreëerd onder de medewerkers. Ik zie hier absoluut een toegevoegde waarde voor ons bedrijf."

- Alie Bos
Manager HR & Facilities bij Energiewacht

Gouden oor
Partner of Choice