Voeding en beweging

Fitte medewerkers zijn belangrijk voor uw organisatie. Maar hoe krijgt u uw medewerkers in beweging? Dat is het thema van deze periode. Hieronder leest u alles rondom bewegen, in beweging brengen en gezonde medewerkers.


7 juni - Dag van de leefkracht

Bij Menzis doen we er alles aan om de leefkracht van ieder mens te versterken. Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven. Over bewust bezig zijn met gezondheid. Over mentale fitheid. Over meedoen in de maatschappij. Op 7 juni organiseren we de ‘Dag van de leefkracht’. Een dag die in het teken staat van leefkracht ervaren. Individueel én samen met collega’s. Zo werken we samen aan duurzaam inzetbare medewerkers en een krachtige organisatie.

Samen werken aan leefkrachtigere medewerkers?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

Doe mee!

Een dag vol interessante workshops helemaal in het teken van het versterken van de persoonlijke leefkracht. Uw medewerkers kunnen de workshop naar keuze op 7 juni vanaf 9:00 uur op elk gewenst moment van de dag volgen. Helemaal gratis voor al uw medewerkers.

Stimuleer daarom uw medewerkers om ook mee te doen op deze dag! Dit kan eenvoudig met de communicatiemiddelen die voor u klaar staan. 

Download de middelen

collegas wandelen buiten


Inzicht in vitaliteit met de organisatiescan

Voor wie de effectiviteit van het vitaliteits- of gezondheidsbeleid in de organisatie inzichtelijk wil maken, is er de Menzis organisatiescan. Het is gemakkelijke tool met een aantal vragen. De opzet is praktisch en eenvoudig. U vult de scan in 10 minuten in. Benieuwd hoe het met uw organisatie gesteld is?

Doe de scan!

Collega's fietsen uit werk
man springt van trap
Hardlopende mensen buiten

Zitten fysiek belastend? Zeker!

Van zitten wordt steeds duidelijker dat het een behoorlijke vorm van lichamelijke belasting oplevert. Daarom onderzoeken we in deze whitepaper de invloed van bewegen in het leven van onze voorouders en van ons. Ook geven we acht actiepunten om de leefkracht en gezondheid van uw medewerkers te bevorderen door beweging. Download de whitepaper.

Bloeddruk op orde?

Gezond zijn is fijn, maar is iedereen zo gezond als zelf gedacht? Een te hoge bloeddruk valt niet zo snel op. Daarom is de Mei Meet Maand van de Hartstichting in het leven geroepen. Wilt u weten hoe u uw medewerkers kunt wijzen op het jaarlijks controleren van de bloeddruk? We vertellen u graag meer.

(Niet) bewegen in de baas z'n tijd

Gezonde medewerkers zijn productiever en minder vaak ziek, dat is een feit. Volgens onderzoek lukt het gezonde werknemers 83% van hun werktijd productief in te vullen. Stimuleer dus om te bewegen, ook tijdens werktijd. Om uw medewerkers gezond te houden of gezonder te laten worden is bewegen één van de sleutels. Daarin kunt u een grote rol spelen.

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Independer
SamenGezond