Gezondheid

Gezonde werkomgeving, veel beweging en gezond leven

 

Als het gaat om de gezondheid van uw medewerkers draait om het om respect voor de eigen regie van uw medewerkers. En om nudging! Dit betekent dat u door slimme en eenvoudige ingrepen uw medewerkers kunt verleiden om gezonde keuzes te maken. Zo kunt u uw medewerkers helpen meer water te drinken. Dit helpt uw medewerkers aan een gezond gewicht. Wilt u weten wat u nog meer kunt doen voor een gezonde werkomgeving? Lees dan nu verder. 

Overleg? Drink er eens een glaasje water bij

Medewerkers met een gezond gewicht voelen zich doorgaans fitter en vitaler. Voldoende water drinken draagt daaraan bij. Een slimme eenvoudige stap naar een gezonde werkomgeving is uw medewerkers helpen meer water te drinken. Download hiervoor de gratis posters die u kunt ophangen op de werkvloer en de handige intranettekst met banner voor op uw intranetportal.

Download communicatiemiddelen

Samen werken aan gezondere medewerkers?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

Bewegen vermindert de kans op een burn-out

"Beweegarmoede is veel meer dan ‘niet genoeg sporten. Het is vooral teveel en te lang achter elkaar zitten. En het gaat ook niet over gewicht. Mensen denken vaak: ik hoef niet af te vallen, dus ik hoef ook niet te bewegen. Maar bewegen doet veel meer met mensen dan helpen om een gezond gewicht te bereiken. Mensen die de hele dag ’in hun hoofd’ zitten, hebben bijvoorbeeld een grotere kans op een burn-out of een depressie. Als je beweegt, kom je ‘uit je hoofd."

- Marieke de Leede
Vitaliteitscoach bij Adaptics

Meer bewegen helpt uw medewerkers écht!

Ongetwijfeld vindt u het ook belangrijk dat uw medewerkers genoeg bewegen. Immers, het vergroot de weerstand, maakt productiever, en zorgt voor meer plezier in het werk. Hoe u dat voor elkaar krijgt? Vitaliteitscoach Marieke de Leede geeft tips. 

Lees meer

Zo creëert u een gezonde werkomgeving

U wilt dat uw medewerkers zo gezond mogelijk blijven, zodat zij naar hun beste kunnen presteren. Een gezonde werkomgeving helpt daarbij. Bijvoorbeeld door ergonomische hulpmiddelen, goede ventilatie, ontspanningsruimtes en meer.

Lees meer

Hoe vitaal is uw organisatie? Doe de scan

Mensen in gesprek

Minstens één op de tien Nederlanders gebruikt e-health voor persoonlijke preventie. Op dit moment levert Menzis al een belangrijke bijdrage als het gaat om e-health-toepassingen. Weten hoe wij dat doen? U leest erover in onze blog.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan eventueel via de link in de nieuwsbrief.

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Gouden oor
Partner of Choice