Werk en mantelzorg

Goed gezondheidsbeleid houdt rekening met mantelzorgers

 

Eén op de acht medewerkers combineert het werk met mantelzorg. De helft vindt die combinatie zwaar. Logisch: uw medewerker wil zijn of haar werk goed doen én er voor de ander zijn. Menzis helpt u met onafhankelijk advies en maatregelen om uw medewerkers optimaal inzetbaar en leefkrachtig te houden. 

Mantelzorgvriendelijke werkomgeving

Een goed gezondheidsbeleid houdt rekening met de mantelzorgers in uw organisatie. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. En optimale aandacht voor de mantelzorger vanuit de organisatie zorgt voor optimale duurzame inzetbaarheid van uw medewerker. Ondanks zijn extra zorgtaken. 

  • Een mantelzorgvriendelijke organisatie vraagt om goed en doordacht beleid
  • Dat begint met bewustwording en het bespreekbaar maken van de combinatie werk en mantelzorg
  • Zo blijven uw medewerkers leefkrachtig en optimaal inzetbaar en staat uw organisatie sterk

Samen werken aan een goed gezondheidsbeleid?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

Vrouw op kantoor

Mantelzorg en werk: samen komen we er wel uit

In elk bedrijf werken medewerkers die langdurig en intensief voor een naaste zorgen. Om te voorkomen dat zij overbelast raken is het goed om mantelzorg te integreren in het bestaande HR-beleid. Heidi Sprekelmeyer van bureau Jong en Veer – mantelzorg legt in dit artikel uit hoe. 

 

Bewegen vermindert de kans op een burn-out

"Beweegarmoede is veel meer dan ‘niet genoeg sporten. Het is vooral teveel en te lang achter elkaar zitten. En het gaat ook niet over gewicht. Mensen denken vaak: ik hoef niet af te vallen, dus ik hoef ook niet te bewegen. Maar bewegen doet veel meer met mensen dan helpen om een gezond gewicht te bereiken. Mensen die de hele dag ’in hun hoofd’ zitten, hebben bijvoorbeeld een grotere kans op een burn-out of een depressie. Als je beweegt, kom je ‘uit je hoofd."

- Marieke de Leede
Vitaliteitscoach bij Adaptics

Werken en mantelzorger zijn?

Vrouwen doen boodschappen

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon. Wat houden de werkzaamheden in? Wat zijn de feiten en cijfers? En hoe herken je signalen van medewerkers die ook mantelzorgers zijn? Lees het in dit document.

Tien redenen voor mantelzorgbeleid

Man op strand

Is uw organisatie mantelzorg-vriendelijk? De voordelen van integraal mantelzorgbeleid zijn groot. Denk aan minder verzuim, een goede arbeidsrelatie en vitalere medewerkers. We zetten tien redenen op een rij. Ook de mantelzorgers binnen uw organisatie hebben behoefte aan een goed mantelzorgbeleid. 

Hoe bied je ondersteuning?

Slaaprecepten ontbijt

Mantelzorgende medewerkers ondersteunen is belangrijk. Toch is dat niet altijd even vanzelfsprekend. Hier een verslag van een gesprek 
met vier adviseurs. Hoe gaat hun organisatie om met de combinatie mantelzorg en werk? Wat gaat er goed? Wat kan beter? 

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan eventueel via de link in de nieuwsbrief.

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Gouden oor
Partner of Choice