Zorg voor Leefkracht

Wat betekent leefkracht voor u? En hoe zorgt u ervoor? Wat ons betreft staat het voor de positieve kracht van leven, of u nou ziek bent of gezond. Wij vroegen mensen op straat wat zij verstaan onder leefkracht. Ontdek hier hoe anderen ervoor zorgen. 

Wat geef u leefkracht? | We vroegen het op straat

Voor de één is leefkracht sporten of bewegen, voor de ander is het werken in de tuin, muziek maken, dansen of het lezen van een boek. Het is voor iedereen anders, maar iedereen heeft het. We gingen de straat op en vroegen: "Wat geeft jou leefkracht?" De antwoorden die we kregen waren mooi, ontroerend en inspirerend.

"Afgekeurd is niet afgedankt." Dat is leefkracht

"Ik merk dat niemand het opneemt in zijn carrièreplanning om afgekeurd te zijn, en dat is een heel eenzaam proces. Ik heb veel aanpassingen gedaan en gevonden, ik heb ook veel steun gehad. Leefkracht vind je overal." vertelt deze mevrouw die we op straat tegenkwamen.

"Ga naar buiten. Daar zit leefkracht"

"Het is lekker weer, kijk naar de bomen. Daar zit leefkracht. Zondagochtend hardlopen in de mist op het Baloerveld, tussen de hunebedden. In het bos of in de tuin, dat is het. Hij gooide zijn rock 'n roll-leven om en heeft nu meer rust en tegelijk ook energie." 

"Mezelf oprapen door te sporten"

"Ik heb eigenlijk bijna elke keer wel dat ik mezelf moet oprapen om door te gaan. Als ik in de spiegel keek, was ik niet gelukkig. Ik ben iets van 30 kilo afgevallen. Ik sport en wandel en let op de hoeveelheid van mijn voeding. Dat helpt wel, ja." Dat vertelde deze jongeman die we op straat tegenkwamen en we hem vroegen: hoe zorg jij voor jouw leefkracht? 

"Bezig blijven door de draad weer op te pakken"

"We zijn al op leeftijd en dan maak je weleens wat mee . Zo heb ik een hele vervelende ziekte gehad en dan moet je toch even een slag in je hoofd maken, dat je weer wat gaat doen. Kortom bezig blijven."