Vind een zorgaanbieder in de buurt

Heeft u zorg nodig? Met de Zorgvinder vindt u makkelijk een zorgaanbieder waar we een contract mee hebben. Bijvoorbeeld een huisarts, ziekenhuis, tandarts, apotheek, psycholoog, fysiotherapeut of een andere zorgverlener bij u in de buurt.

Gecontracteerde zorg in de buurt

In de Zorgvinder van Menzis vindt u de gecontracteerde zorgaanbieders. Dit zijn zorgaanbieders waarmee we afspraken hebben gemaakt. Van deze zorgaanbieders vindt u onder andere:

  • contactgegevens en openingstijden
  • wachttijden
  • gecontracteerde behandelingen
  • patiĆ«ntbeoordelingen
  • informatie over kwaliteit van behandelingen

Naar de Zorgvinder

Bij welk ziekenhuis kunt u terecht?

Elk jaar maken we voor onze klanten afspraken met zorgaanbieders, waaronder ziekenhuizen. Deze afspraken gaan over de kosten, de kwaliteit en de toegankelijkheid van zorg en bepalen mede de hoogte van de premie. Met de meeste ziekenhuizen hebben we een contract voor 2024. Met een aantal ziekenhuizen zijn we nog in gesprek over 2024. Maakt u zich geen zorgen, we hebben altijd nog alle ziekenhuizen gecontracteerd en ook voor 2024 is dat ons doel.

Heeft uw ziekenhuis voor 2024 nog geen contract?  
Bij de meeste ziekenhuizen krijgt u uw zorg in 2024 gewoon vergoed, ook als er nog geen contract is. Bij een klein aantal ziekenhuizen geldt deze garantie voor vergoeding nog niet, maar zolang we in onderhandeling zijn kunt u ook bij deze ziekenhuizen gewoon uw behandeling starten en afmaken. We vergoeden uw zorg.
In onze Zorgvinder leest u wat er is afgesproken voor uw ziekenhuis. Dit overzicht werken we meerdere keren per week bij.

Soms moet u langer wachten voordat u terecht kunt bij uw ziekenhuis. Dit komt vooral door een tekort aan zorgverleners. Benieuwd of u ergens anders sneller terecht kunt? Onze afdeling Zorgadvies helpt u graag.

Zorgcontractering, hoe zit dat nou? 

Elk jaar maken we voor onze klanten afspraken met zorgaanbieders. Deze afspraken gaan onder andere over de kosten en de kwaliteit van de zorg.

Lees meer over zorgcontractering

Medewerker Menzis staat in het kantoor van Menzis

Verschil tussen gecontracteerde en ongecontracteerde zorg

Gaat u naar een zorgaanbieder die een contract met ons heeft? Dat heeft voordelen:

  • Er zijn afspraken gemaakt over de kwaliteit van de zorg en over de wachttijden in de zorg.
  • De zorgaanbieder houdt zich aan de prijsafspraken die met Menzis zijn gemaakt.
  • De rekening gaat direct naar Menzis. U hoeft dus niets voor te schieten.

Heeft u Menzis Basis of Menzis Basis Voordelig en gaat u voor een zorgaanbieder die geen contract met Menzis heeft? Dan betaalt u de rekening zelf aan de zorgaanbieder. Daarna declareert u de rekening bij ons.
Het kan zijn dat u niet alles vergoed krijgt. Dat is zo als de zorgaanbieder meer in rekening brengt dan wat in Nederland normaal is. Hoeveel u bij een niet-gecontracteerde aanbieder vergoed krijgt, hangt af van uw Basisverzekering. 

U leest meer hierover op de pagina over gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Hoe zit het met de hardheidsclausule?

Kiest u liever voor een zorgaanbieder zonder zorgovereenkomst maar belemmert de lagere vergoeding uw keuze? Dan kunt u ons aangeven waarom deze lagere vergoeding uw keuze belemmert en vragen alsnog een hoger percentage te vergoeden. Wij nemen uw verzoek in behandeling en vertellen u binnen 4 weken of wij u een hogere vergoeding kunnen bieden. Op het te vergoeden bedrag worden eventueel verschuldigde eigen bijdragen en daarna verplicht en vrijwillig eigen risico in mindering gebracht.

Kwaliteit van ziekenhuizen vergelijken

De Zorgvinder kan nog meer: met onze Zorgvinder vergelijkt u de kwaliteit van ziekenhuizen met elkaar. U ziet voor de 30 meest voorkomende behandelingen hoe ziekenhuizen presteren. Zo kunt u een goede keuze maken.

Naar de Zorgvinder