Vind een zorgaanbieder in de buurt

Heeft u zorg nodig? Met de Zorgvinder vindt u makkelijk een zorgaanbieder waar we een contract mee hebben. Bijvoorbeeld een huisarts, ziekenhuis, tandarts, apotheek, psycholoog, fysiotherapeut of een andere zorgverlener bij u in de buurt.

Naar de Zorgvinder

Gecontracteerde zorg in de buurt

In de Zorgvinder van Menzis vindt u de gecontracteerde zorgaanbieders. Dit zijn zorgaanbieders waarmee we afspraken hebben gemaakt. Van deze zorgaanbieders vindt u onder andere:

  • contactgegevens en openingstijden
  • wachttijden
  • gecontracteerde behandelingen
  • patiĆ«ntbeoordelingen
  • informatie over kwaliteit van behandelingen

Bij welk ziekenhuis kunt u terecht?

Elk jaar maken we voor onze klanten afspraken met zorgaanbieders, waaronder ziekenhuizen. Deze afspraken gaan over de kosten, de kwaliteit en de toegankelijkheid van zorg en bepalen mede de hoogte van de premie. Met een aantal ziekenhuizen zijn we nog in gesprek over 2024. We hebben altijd alle ziekenhuizen gecontracteerd. Ook voor 2024 is dit ons doel. Voor een actueel overzicht van alle zorgaanbieders waarmee we afspraken hebben gemaakt, kunt u terecht op onze Zorgvinder. Dit overzicht werken we regelmatig bij.

Soms moet u langer wachten voordat u terecht kunt bij uw ziekenhuis. Dit komt vooral door een tekort aan zorgverleners. Benieuwd of u ergens anders sneller terecht kunt? Onze afdeling Zorgadvies helpt u graag.

Menzis sluit contracten voor 2024 met GGZ in regio Groningen

Menzis heeft met een groot aantal aanbieders van geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in de regio Groningen, waar u dit jaar (2023) zorg kon krijgen, ook afspraken gemaakt voor 2024. Woont u in de regio Groningen, dan kunt u daardoor gewoon bij uw vertrouwde zorgaanbieder terecht. In onze Zorgvinder vindt u de gecontracteerde aanbieders van geestelijke gezondheidszorg in uw regio.

Zorgcontractering, hoe zit dat nou? 

Elk jaar maken we voor onze klanten afspraken met zorgaanbieders. Deze afspraken gaan onder andere over de kosten en de kwaliteit van de zorg.

Lees meer over zorgcontractering

Verschil tussen gecontracteerde en ongecontracteerde zorg

Gaat u naar een zorgaanbieder die een contract met ons heeft? Dat heeft voordelen:

  • Er zijn afspraken gemaakt over de kwaliteit van de zorg en over de wachttijden in de zorg.
  • De zorgaanbieder houdt zich aan de prijsafspraken die met Menzis zijn gemaakt.
  • De rekening gaat direct naar Menzis. U hoeft dus niets voor te schieten.

Heeft u Menzis Basis of Menzis Basis Voordelig en gaat u voor een zorgaanbieder die geen contract met Menzis heeft? Dan betaalt u de rekening zelf aan de zorgaanbieder. Daarna declareert u de rekening bij ons.
Het kan zijn dat u niet alles vergoed krijgt. Dat is zo als de zorgaanbieder meer in rekening brengt dan wat in Nederland normaal is. Hoeveel u bij een niet-gecontracteerde aanbieder vergoed krijgt, hangt af van uw Basisverzekering. 

U leest meer hierover op de pagina over gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Kwaliteit van ziekenhuizen vergelijken

De Zorgvinder kan nog meer: met onze Zorgvinder vergelijkt u de kwaliteit van ziekenhuizen met elkaar. U ziet voor de 30 meest voorkomende behandelingen hoe ziekenhuizen presteren. Zo kunt u een goede keuze maken.

Naar de Zorgvinder