Fysiotherapie en oefentherapie

Vrouw helpt man met gewicht in zijn arm

Bent u bij de fysiotherapeut of oefentherapeut geweest? Of u gaat een afspraak maken? We vertellen u wat u vergoed krijgt en wat verder handig is om te weten. En hoe zit het met de herstelzorg na corona?

Vrouw helpt man met gewicht in zijn arm

Met advies en begeleiding van een fysiotherapeut of een oefentherapeut kunt u beter bewegen. Uw therapeut helpt u bij het herstellen van een operatie, bij oedeem of het minder erg maken van klachten die u al langere tijd heeft. 

Hoe zit het met de vergoeding?

Als uw kosten voor fysiotherapie worden vergoed uit uw aanvullende verzekering, dan kunt u in Mijn Menzis makkelijk zien hoeveel behandelingen u al heeft gehad. En hoeveel behandelingen u nog kunt krijgen.

Inloggen Mijn Menzis

Zelf aan de slag met de FysioZelfCheck

Heeft u lichte lichamelijke klachten in bijvoorbeeld uw rug, nek of schouders? Download dan de FysioZelfCheck en ontdek welke oefeningen en tips uw klachten verhelpen.

Deze app is ontwikkeld door fysiotherapeuten. Alle Menzis-verzekerden met een aanvullende verzekering met fysiotherapievergoeding kunnen deze app gebruiken, als extra service.

Download de app, vul een vragenlijst in en u krijgt direct een oefenprogramma met instructievideo’s, vlogs, en tips van fysiotherapeuten. Als blijkt dat uw klachten niet met het oefenprogramma zijn op te lossen, volgt een verwijzing naar de huisarts of fysiotherapeut.

Fysiotherapie na corona | regeling herstelzorg

  • Voor wie en voor welke periode geldt deze regeling?

  • Waar geeft de regeling recht op?

  • Hoe kom ik in aanmerking voor deze regeling?

Vind een fysiotherapeut

Met de Zorgvinder vindt u een fysio- of oefentherapeut in de buurt. Lees ook waarderingen van anderen en ontdek of een fysiotherapeut een contract met ons heeft. Dat laatste is belangrijk voor de vergoeding.

Naar de Zorgvinder

Tips van de fysiotherapeut

Let op uw houding

Of we nu zitten, staan, lopen of slapen, een goede en ontspannen houding zorgt ervoor dat de kans op klachten kleiner is. Maar het belangrijkste is: beweeg veel tussendoor. Fysiotherapeut Maarten de Jonge geeft tips op samengezond.nl.

30 minuten bewegen, makkelijker dan je denkt!

Bewegen helpt om gewrichten en spieren soepel te houden. Het is goed voor de hart- en bloedvaten en helpt mee om een gezond gewicht te krijgen of houden. 30 minuten per dag bewegen is makkelijker met uw dagelijkse bezigheden te combineren dan u denkt. Fiets bijvoorbeeld naar uw werk, wandel met de hond, klus of tuinier of maak een lunchwandeling. Is bewegen lastig door een aandoening? Lees hierover meer op de site van De Fysiotherapeut

Behandelindex: wat is het?

Het kan zijn dat uw fysiotherapeut vertelt dat hij u niet meer kan behandelen, vanwege de behandelindex. Maar wat betekent dat?

  • Behandelindex: wat is het?

  • Waarom gebruikt Menzis de behandelindex?

  • Wat merkt u van de behandelindex?

Kwaliteit en service

Om de kwaliteit en kosten van de zorgen bewaken, maken we afspraken met fysiotherapeuten. Daarin gebruiken we verschillende niveaus in het inkoopprofiel. Hoe hoger, hoe meer kwaliteit en service. Lees meer over kwaliteit en service en het inkoopprofiel bij fysiotherapie.