Fysiotherapie en oefentherapie

Bent u bij de fysiotherapeut of oefentherapeut geweest? Of u gaat een afspraak maken? We vertellen u wat u vergoed krijgt en wat verder handig is om te weten. En hoe het zit met de herstelzorg na corona.

Wat krijg ik vergoed?

Hoeveel behandelingen heb ik nog tegoed?

Als uw kosten voor fysiotherapie worden vergoed uit uw aanvullende verzekering, dan kunt u in Mijn Menzis zien hoeveel behandelingen u al heeft gehad. En hoeveel behandelingen u nog vergoed krijgt.

Inloggen Mijn Menzis

Zelf aan de slag met de FysioZelfCheck

Heeft u lichte lichamelijke klachten in bijvoorbeeld uw rug, nek of schouders? Download dan de FysioZelfCheck en ontdek welke oefeningen en tips uw klachten verhelpen. Deze app is ontwikkeld door fysiotherapeuten. Alle Menzis-verzekerden met een aanvullende verzekering met fysiotherapievergoeding kunnen deze app gebruiken. U krijgt een persoonlijk oefenprogramma. Als blijkt dat uw klachten niet met het oefenprogramma zijn op te lossen, volgt een verwijzing naar de huisarts of fysiotherapeut. 

Fysiotherapie na corona | regeling herstelzorg

  • Voor wie en voor welke periode geldt deze regeling?

  • Waar geeft de regeling recht op?

  • Hoe kom ik in aanmerking voor deze regeling?

Vind een fysiotherapeut

Met de Zorgvinder vindt u een fysio- of oefentherapeut in de buurt. Lees ook waarderingen van anderen en ontdek of een fysiotherapeut een contract met ons heeft. Dat laatste is belangrijk voor de vergoeding.

Naar de Zorgvinder

Behandelindex: wat is het?

Het kan zijn dat uw fysiotherapeut vertelt dat hij u niet meer kan behandelen, vanwege de behandelindex. Maar wat betekent dat?

  • Behandelindex: wat is het?

  • Waarom gebruikt Menzis de behandelindex?

  • Wat merkt u van de behandelindex?

Kwaliteit en service

Om de kwaliteit en kosten van de zorgen bewaken, maken we afspraken met fysiotherapeuten. Daarin gebruiken we verschillende niveaus in het inkoopprofiel. Hoe hoger, hoe meer kwaliteit en service. Lees meer over kwaliteit en service en het inkoopprofiel bij fysiotherapie.