Goed voorbereid op reis

Reist u naar het buitenland? Bijvoorbeeld voor een vakantie? Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Zorg kan in uw reisland een stuk duurder zijn dan in Nederland. Dan wilt u niet voor onverwachte kosten komen te staan. Gelukkig is daar een oplossing voor. Ontdek wat u kunt doen.

In het kort

  • Sluit een reisverzekering af als u naar het buitenland reist. Met een reisverzekering van Unigarant voorkomt u onverwachte kosten en bent u niet dubbel verzekerd.
  • Download voor uw vertrek de Menzis app op uw telefoon, zodat u de de Europese zorgkaart (EHIC) altijd bij u heeft. U hoeft op vertoon van uw EHIC geen medisch noodzakelijke zorgkosten voor te schieten als u naar een ziekenhuis gaat dat de Menzis Alarmcentrale voor u heeft geregeld.
  • Zet het Menzis Alarmcentrale nummer in uw telefoon en bel bij nood: 0031 317 455 555.

Tijdelijk 15% extra korting

Sluit een doorlopende reisverzekering af bij Unigarant tussen 15 april en 1 september 2024 en ontvang 15% extra korting op de premie.  

Reisverzekering Unigarant

Zorg dat u goed verzekerd op reis gaat.

  • De Basisverzekering vergoedt de kosten van spoedeisende zorg in het buitenland tot een maximum bedrag. Het bedrag mag niet hoger zijn dan we in Nederland voor dezelfde zorg betalen. 
  • De aanvullende verzekering of de reisverzekering met medische dekking vergoedt het verschil in kosten tussen de vergoeding uit de Basisverzekering en de in rekening gebrachte kosten.
  • Met een reisverzekering bent u verzekerd voor kosten voor speciaal vervoer (repatriëring) om terug te reizen naar Nederland zodat u eventueel hier verder kunt gaan met de behandeling. Daarnaast kunt u zich met een reisverzekering onder andere extra verzekeren voor bagage, annulering en ongevallen.

 

Voorkom hoge rekeningen voor zorg in het buitenland

Lees het voorbeeld en kom niet voor grote financiële verrassingen te staan.

Annet is op reis naar Amerika. Ze glijdt uit bij het zwembad en breekt haar heup. Ze gaat naar een ziekenhuis in de buurt voor spoedeisende zorg en haar partner belt met de Alarmcentrale om de situatie voor te leggen.

Hierom een aanvullende verzekering

Zorg in Amerika is duurder dan in Nederland. De totale kosten van de spoedeisende zorg bedragen €25.000. Vanuit de Basisverzekering wordt €15.000 vergoed, omdat dit de kosten zijn die we in Nederland voor dezelfde zorg betalen. Annet heeft een aanvullende verzekering, dus de resterende €10.000 wordt vanuit haar aanvullende verzekering vergoed.

Hierom een reisverzekering

Na de spoedbehandeling is revalidatie nodig. Deze zorg is niet meer spoedeisend. Als Annet deze zorg in Amerika wil ontvangen, betaalt ze de kosten zelf. Annet belt opnieuw met de Alarmcentrale, want ze kan niet zelfstandig terugreizen. Maar ze kan ook niet zelf de kosten voor de behandeling in Amerika betalen. Gelukkig heeft ze een reisverzekering die de hoge kosten voor speciaal vervoer om terug te reizen naar Nederland (repatriëring) vergoedt en dit ook voor haar regelt.

 

Mogelijk vindt u dit interessant: 

Zonbescherming

Moeder smeert dochter in met zonnebrandcrème

Bescherm uw huid goed door tussen 12 en 3 uur 's middags uit de zon te blijven, en uw huid goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Lees meer

Buiten bewegen

Jongeren buiten sporten

Buiten bewegen is gezond en elke vorm van beweging telt. In ons blog leest u 8 redenen om naar buiten te gaan.

Lees meer

Niksen is gezond

Vrouw op de bank met kop thee

In deze podcast-aflevering zoeken we uit wat niksen ons oplevert en ontdekken we dat het eigenlijk heel gezond is.

Luister de podcast