Wij helpen u graag bij het realiseren van uw afvaldoelstelling

Kunt u wat meer over uzelf vertellen? Om u daarbij te helpen biedt Menzis de gratis leefkrachtwijzer. Beantwoord een aantal vragen en ontdek in 1 minuut welke tips en adviezen het beste bij u passen.

Waarom wilt u afvallen?

Het kan gevaarlijk zijn om te diëten tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding?

Bij chronische aandoeningen is het verstandig om eerst een huisarts te raadplegen als u wilt afvallen.

Heeft u een chronische aandoening, zoals een hart- of vaatziekte, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, kanker, nierziekte, eetstoornis of een psychische aandoening?

Op basis van uw BMI (Body Mass Index) kunnen we kijken of u hulp bij afvallen vergoed krijgt.

Zo berekent u uw BMI: deel uw gewicht in kilo’s door uw lengte in meters in het kwadraat (lengte x lengte). Een rekenvoorbeeld voor iemand met een lengte van 1,70 meter en een gewicht van 80 kilo: 80 / (1,7 x 1,7) = BMI 27,7.

Wat is uw BMI?

Heeft u een zorgverzekering bij Menzis? Dan zoeken we uit welke hulp vergoed wordt vanuit uw pakket. Maar ook als u niet bij ons verzekerd bent, kunnen we u een steuntje in de rug bieden!

Bent u verzekerd bij Menzis?

Heeft u diabetes type 2, dan kan afvallen helpen om uw bloedsuikerwaarden te verbeteren. Het is wel belangrijk om dit onder begeleiding te doen om het risico op hypo's te verkleinen. Er is daarom professionele hulp beschikbaar om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Heeft u diabetes type 2?

Uw gewicht is gezond, afvallen is dus niet nodig

Blijf gezond eten en voldoende bewegen om dat zo te houden.

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, raden we u af om af te vallen.

Overleg met uw huisarts of verloskundige of afvallen verstandig is. Het is belangrijk dat u en uw kindje voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen.

Zorg daarom dat u voldoende en gezond eet. Daarnaast is het belangrijk dat u blijft bewegen, goed slaapt en voldoende ontspant. Zo zorgt u goed voor uzelf en uw kindje.

Als u ziek bent of een chronische ziekte of aandoening heeft, raden we u aan eerst contact op te nemen met uw huisarts.

Uw huisarts kan beoordelen of het verstandig is om af te vallen. Daarnaast beoordeelt de huisarts of er begeleiding van een arts of diëtist nodig is.