Podcast | Vers van Buiten


Ga je mee naar buiten? Doe je oortjes in. Kom in beweging. Buiten ligt het plezier voor het oprapen en dat hoor je in deze zesdelige podcastserie, die mogelijk is gemaakt door Menzis & SamenGezond. Je hoort hoe we wandelend, fietsend en zelfs buiten kokend de mooiste verhalen tegenkomen. Dus luister! Vers van buiten. 

Vers van Buiten | Zo vind je de podcast

  1. Kies hier je favoriete Podcast-app
  2. Luister en laat je inspireren
  3. Schrijf een mooie review

Heb je geluisterd naar een aflevering van onze podcastserie Vers van Buiten? Zoek je per aflevering meer informatie over de onderwerpen die besproken worden? Wil je weten welke routes we afgelegd hebben? Ontdek alles hieronder.

Een verhaal van Hart tot Hart

Aflevering 1 | Op de fiets met Marly

Luister hoe we samen met Marly, die bij de Hartstichting werkt, zijn woon- werkroute fietsen vanaf Zoetermeer naar Den Haag. Marly verloor op jonge leeftijd zijn vader aan een hartaanval en ruilde zijn snelle baan in de reclamewereld in voor betekenisvoller werk bij de Hartstichting. In de aanvullende aflevering: Karines Kijk op Je Hart vertelt deze arts wat meestal de oorzaak is van hart- en vaatziekten en hoe je jouw hart gezond houdt.

 

Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 1

Zwemmen met Zeewezens?

Aflevering 2 | Buitenzwemmen met Kirsten

Duik mee het Blauwe Meer in en luister hoe onze gast Kirsten, journalist en boekenschrijver, vertelt hoe zwemmen haar helpt om uit de dagelijkse sleur te stappen. Ook Ruth deelt haar verhaal: hoe bewegen haar hielp in een mentaal moeilijke periode. Tot slot hoort u in de aanvullende aflevering: Karines Kijk op Mentale Gezondheid, dat inderdaad wetenschappelijk bewezen is dat bewegen effect heeft op je mentale gezondheid. Duik mee en luister!


Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 2

Met Diabetes het Bos in

Aflevering 3 | Mountainbiken met Jeroen

Terwijl de vogels fluiten en onze fietsen ratelen, verkennen we met Jeroen, die bij de Bas van de Goor Foundation werkt, de Gelderse Veluwe. Hij vertelt hoe hij sport en leeft met diabetes type 1. In de aanvullende aflevering: Karines Kijk op Diabetes hoor je meer over diabetes type 2 en wat bewegen met je bloedsuikers doet. Ga naar je favoriete podcast-app en luister!


Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 3

Lekker (etend) in je Vel

Aflevering 4 | Buitenkoken met Rosette

Rosette is een praatgrage natuurkok die ons meeneemt op wildpluk en ons een heerlijke gezonde maaltijd leert koken op een houtvuur. Ze vertelt ons wat voor impact kanker op haar leven en gezin heeft en hoe ze na haar chemo's weer lekker in haar vel kwam te zitten. Karine vertelt in haar aanvullende aflevering hoe bewegen je helpt om lekkerder in je vel te zitten of af te vallen.


Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 4

Natuur op Recept?

Aflevering 5 | Natuur op Recept van Wandeldokter Frank

Huisarts Frank heeft als bijnaam De Wandeldokter. Vanuit zijn praktijk heeft hij een wandelclub opgericht, omdat hij gelooft in samen bewegen en de preventieve en helende werking van de natuur. Natuurlijk wandelen we een stukje op met hem en zijn wandelclub. Karine werd geïnspireerd door Frank en ging ook op zoek naar wetenschappelijke onderbouwingen van natuur en gezondheid. Haar inzichten hoor je in de extra aflevering.


Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 5

Op Jacobspad

Aflevering 6 | Lange afstandswandeling met Mieke

We sluiten deze podcastserie af met een bijzondere gast. Mieke is Kims moeder en neemt ons mee op pelgrimstocht naar Santiago. Ze vertelt over een voedselbos, een eigen camping en over het nut van hulp aannemen als het leven even tegenzit. Met deze laatste aflevering komt een ontroerend einde aan onze buitenavonturen. Dus luister ook de finale aflevering!

Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 6

Vers van Buiten | Zo vind je de podcast

  1. Kies hier je favoriete Podcast-app
  2. Luister en laat je inspireren
  3. Schrijf een mooie review

Heb je geluisterd naar een aflevering van onze podcastserie Vers van Buiten? Zoek je per aflevering meer informatie over de onderwerpen die besproken worden? Wil je weten welke routes we afgelegd hebben? Ontdek alles hieronder.

Colofon

Makers en avonturiers: Ruth Koops van 't Jagt en Kim van den Bergh
Montage: Kim van den Bergh
Muziek, eindmontage en begeleiding: Renger Koning
Marketing en uitrol: Frank Booij
Advies: Elsmieke van Hoorn
Stem Menzis en SamenGezond: Dimitri Lambermont
Beeldmerk: Marc van den Herik
Met steun van: Cooperatie Menzis & SamenGezond