Ziektekostenverzekering afsluiten voor 2024?

Een ziektekostenverzekering afsluiten voor 2024. Waar moet u aan denken? Hoe kiest u een ziektekostenverzekering? Wat past goed bij uw zorg?

  • Ruim 1,4 miljoen mensen kozen voor een zorgverzekering van Menzis

  • Goed verzekerd vanaf € 140,25 met Menzis Basis Voordelig

  • Onze service wordt beoordeeld met een 8,3 (Klantenmonitor Zorgverzekeringen 2024)

Iedereen heeft recht op zorg

In Nederland is een ziektekostenverzekering verplicht. Iedereen moet in ieder geval een Basisverzekering hebben. Hiermee krijgt u toegang tot zorg waar iedereen recht op heeft, zoals de huisarts. Daarnaast vult u uw ziektekostenverzekering aan met een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering.

Vraag een ziektekostenverzekering aan

Welke ziektekostenverzekering heb ik nodig?

Ziektekostenverzekeringen komen in allerlei soorten en maten. Naast de Basisverzekering, waarbij de overheid bepaalt wat er in zit, wordt een aanvullende verzekering bepaald door de zorgverzekeraar. Zo ook bij Menzis. Wij maken voor u verschillende aanvullende pakketten. U kiest deze afhankelijk van hoeveel zorg u denkt nodig te hebben. 

Een tandartsverzekering is bijvoorbeeld handig als u denkt veel naar de tandarts te moeten. 

Een aanvullende ziektekostenverzekering sluit u vooral af om de zorg die niet in de Basisverzekering zit toch te verzekeren. 

Bekijk al onze verzekeringen

Wat is een collectiviteit en wanneer heb ik hier recht op?

Menzis heeft met diverse werkgevers en ledenorganisaties afspraken gemaakt over een collectieve zorgverzekering. Hierdoor kunnen we korting op de premie geven. Als u bij een werkgever werkt of lid bent van een ledenorganisatie, dan kunt u hier gebruik van maken. Ga voor meer informatie naar de pagina Korting met een collectief.

 

Wanneer gaat de ziektekostenverzekering in?

Uw nieuwe ziektekostenverzekering gaat doorgaans in op 1 januari van het eerstvolgende jaar. Als u meeverzekerd bent (dus bij iemand anders op de polis staat), kunt u ervoor kiezen tijdens het lopende jaar een eigen verzekering bij Menzis aan te vragen. Bijvoorbeeld als u 18 jaar wordt. Tot hun achttiende verjaardag zijn kinderen gratis meeverzekerd op de verzekering van een ouder. In dat geval gaat uw verzekering in op de eerste dag van de volgende maand.