Ik heb een hoortoestel

Maakt u al gebruik van een hoortoestel en heeft u vragen over onderhoud of reparatie? Hier vindt u antwoord op uw vragen en bij wie u terecht kunt.

Ervaringen van anderen

Ervaringen uitwisselen met mensen die ook gehoorproblemen ervaren, blijkt vaak heel waardevol. Via de website van Stichting Hoormij vindt u enkele verenigingen en organisatie die u in contact kunnen brengen met deze mensen.

Wat te doen bij onderhoud en reparatie van uw hoortoestel?

Heeft u nog een gehoorhulpmiddel van voor 1 januari 2016? Dan kunt u voor onderhoud en reparaties gewoon terecht bij de audicien die het middel leverde. Ook als deze geen contract heeft met Menzis. Onderhoud en reparaties worden (deels) vergoed. Is het hulpmiddel van na 1 januari 2016? Dan kunt u voor onderhoud en reparatie alleen terecht bij de leverancier die het leverde en waarmee Menzis een overeenkomst heeft.

Waar kan ik terecht voor een nieuw gehoorhulpmiddel?

Om voor vergoeding van uw gehoorhulpmiddel in aanmerking te komen kunt u terecht bij Hans Anders, Schoonenberg Direct en Van Boxtel hoorwinkels. Onze Zorgvinder kan u vertellen bij welke aanbieder bij u in de buurt u terecht kunt.

Kiest u ervoor om naar een andere aanbieder te gaan? Dan krijgt u een vergoeding van 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief als u Menzis Basis heeft (100% als u Menzis Basis Vrij heeft en 65% als u Menzis Basis Voordelig heeft). De eigen bijdrage voor de aanschaf van een hoortoestel (alleen bij 18 jaar en ouder) en het eigen risico worden hier vervolgens van afgetrokken.