Wachttijden in de zorg

Als u een arts, therapeut, tandarts of andere zorgverlener nodig heeft, wilt u snel aan de beurt zijn. Maar wat is een normale wachttijd in de zorg? Wij helpen u met vragen over wachttijden en zoeken graag voor u uit of het sneller kan.

COVID-19 kan invloed hebben op de planbare zorg en onze dienstverlening op het gebied van wachtlijstbemiddeling. Daarnaast kunnen besluiten over planbare zorg dagelijks wijzigen. Voor de meest actuele informatie vragen we u de website van het RIVM in de gaten te houden.

Hoelang moet u wachten op zorg?

Wat is een redelijke wachttijd voor bepaalde zorg? Daarover hebben zorgaanbieders in Nederland afspraken gemaakt. Dit zijn de zogenaamde Treeknormen. Hieronder ziet u wat de maximale wachttijd is voor verschillende soorten van zorg.

Bemiddeling bij wachttijden

Kunt u niet op korte termijn terecht bij uw zorgaanbieder? We zoeken voor u uit of het sneller kan. Dat is vaak zo. Door te bemiddelen bij wachttijden wordt u gemiddeld 92 dagen sneller geholpen. Deze service is gratis en benadeelt andere patiĆ«nten niet. U leest er meer over op onze pagina over bemiddeling bij wachttijden.

Wat is Zorgplicht?

Wat is de Zorgplicht?

Dat betekent dat we tijdig voor passende zorg zorgen, voor verzekerden die dat nodig hebben. Iedere zorgverzekeraar in Nederland heeft deze plicht, maar in deze tijd is dat soms lastig. We hebben met z'n allen steeds meer zorg nodig en er is een tekort aan zorgprofessionals. Gelukkig helpen we verzekerden bij wachtlijstbemiddeling. Wij gaan voor u op zoek naar een passende zorg bij u in de buurt waarbij u eerder aan de beurt bent.  

Wachtlijstbemiddeling

Zorg voor leefkracht - home

Podcast | Waar wacht u op?

Stelt u zich eens voor dat u moet wachten. Op een operatie. Voor uzelf, uw geliefde of voor uw kind. Wat doet u dan? Waar kunt u eerder terecht en hoe kan Menzis u helpen. Nieuwsgierig? Luister nu de podcast over wachtlijstbemiddeling