Ervaringen in de zorg

Als u zorg nodig heeft, is het fijn om de ervaringen van anderen met een zorgaanbieder te weten. En u kunt anderen helpen met uw eigen review op ZorgkaartNederland.

Waarom uw ervaring delen?

  • help patiënten en zorgaanbieders
  • onafhankelijke website
  • ervaring anoniem delen
  • account aanmaken is niet nodig

Op de site ZorgkaartNederland leest u ervaringen van mensen met zorgaanbieders zoals een huisarts, fysiotherapeut, tandarts, logopedist of ziekenhuis. Daarmee kunt u zelf een goede keuze maken voor een zorgaanbieder. U helpt ook anderen met uw eigen ervaringen. En de zorgaanbieder zelf kan uw ervaring gebruiken om inzicht te krijgen in wat volgens patiënten goed gaat en wat beter kan. 

Deel uw ervaring

Animatie met 2 poppetjes en het logo van ZorgkaartNederland

Over ZorgkaartNederland.nl

ZorgkaartNederland.nl is een onafhankelijke website. Het is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Met de ervaringen die u er deelt kunnen zorgverleners hun dienstverlening verbeteren. Van zorgaanbieders met meer beoordelingen ziet u het gemiddelde cijfer. De cijfers voor ziekenhuizen gebruiken we ook in de Zorgvinder van Menzis.

Kies uw eigen ziekenhuis

Veel mensen gaan naar het ziekenhuis waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een ziekenhuis dat dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf in welk ziekenhuis u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u, naast de ziekenhuizen, alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Sommige ziekenhuizen hebben meer ervaring met een bepaalde behandeling. De Zorgvinder helpt u om de kwaliteit van ziekenhuizen te vergelijken voor de 30 meest voorkomende behandelingen. Zo kunt u een goede keuze maken. 

Zorgvinder