Verzekerd via gemeente Den Haag

Speciaal voor mensen met een laag inkomen

Is uw inkomen lager dan 150% van de bijstandsnorm? Zoekt u een goede en betaalbare zorgverzekering? De gemeente Den Haag en Menzis hebben een collectieve zorgverzekering voor u: AV Den Haag. De gemeente betaalt vaak voor u mee. 

 

Woont u in Den Haag én heeft u een laag inkomen? Samen met uw gemeente hebben we een aanvullende verzekering ontwikkeld: AV Den Haag. De gemeente Den Haag betaalt vaak mee. Ook is uw eigen risico van € 385 meeverzekerd. U krijgt dus meer zorg voor minder geld. Zoals ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen/contactlenzen, fysiotherapie, tandarts, kraamzorg en de eigen bijdrage voor een hoortoestel. Ook kunt u een vergoeding krijgen voor de eigen bijdrage aan huishoudelijke hulp of ondersteuning/begeleiding tot max. € 400 per huishouden per jaar.

Kinderen goed verzekerd voor orthodontie

Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor het uitgebreide pakket van hun ouders of verzorgers. Uw kinderen zijn dan goed verzekerd voor tandartskosten. Ook krijgen uw kinderen de kosten van een beugel (orthodontie) vergoed: € 1.600 voor de gehele verzekeringsduur. Iedereen is welkom, geen medische vragen of keuringen.

 

De gemeente betaalt voor u mee

 

Uw inkomen: 
Korting:  Premie: 
110% van de bijstandsnorm of lager € 20 € 151,82 
110% van de bijstandsnorm of lager en heeft u AOW
€ 30 € 141,82

tussen de 110% en 130% van de bijstandsnorm 

€ 10 € 161,82

tussen de 130% en 150% van de bijstandsnorm 

€   0 € 171,82

 

Vergoedingen

AV Den Haag biedt veel meer dan het basispakket. Bekijk de belangrijkste vergoedingen in ons vergoedingenoverzicht 2017.

Meer uitleg over de vergoedingen voor tandheelkunde, orthodontie, brillen & contactlenzen en zelfzorgmiddelen vindt u hier.

 

Voorwaarden en wijzigingen

 

Heeft u extra uitleg nodig?

We begrijpen dat een zorgverzekering kiezen best ingewikkeld is. Bel dan ook gerust met de Menzis OverstapCoach: 0800 440 24 00. Wij helpen u graag.

Zorgkosten worden vaak rechtstreeks door Menzis betaald. U hoeft de rekening niet eerst zelf te betalen. Heeft u toch een nota of factuur van een zorgaanbieder ontvangen? Dan kunt u deze declaratie online indienen of per post versturen. Kijk hier voor uitleg over declareren.

Heeft u een rekening ontvangen van het CAK voor de eigen bijdrage huishoudelijke hulp en ondersteuning of begeleiding? Dan kan het zijn dat wij dat bedrag aan u vergoeden. Staat er op uw rekening een eigen bijdrage voor Hulp bij Huishouden of Huishoudelijke verzorging of Maatwerkvoorziening Ondersteuning? Dan krijgt u deze eigen bijdrage in de meeste gevallen van ons terug. U krijgt geen vergoeding voor de eigen bijdrage voor vervoer. Maximaal vergoeden wij € 400 per huishouden per jaar.

Wat moet u doen? 

  • Betaal de rekening eerst zelf aan het CAK en stuur de rekening daarna naar ons. Het gemakkelijkst gaat dat via Mijn Menzis of met de declaratie-app. Maak een foto of een scan van uw rekening en declareer in een paar eenvoudige stappen. U kunt uw declaratie ook per post opsturen. Kijk hier voor uitleg over declareren
  • Als u in aanmerking komt voor vergoeding, ontvangt u die binnen 10 werkdagen.

Persoonlijk advies van de OverstapCoach Den Haag

Wilt u overstappen of heeft u nog vragen over het pakket? We helpen u graag!

Bel de OverstapCoach 0800 440 24 00

Heeft u hulp nodig?

Soms is het lastig uw weg te vinden in de zorg in Nederland. We helpen u graag. Bijvoorbeeld als het gaat om vragen over:

  • Wachtlijstbemiddeling
  • Het vinden van een ziekenhuis 
  • Bij het vinden van een nieuwe huisarts, tandarts of fysiotherapeut
  • Het regelen van een second opinion
  • Advies over zeer goede zorgaanbieders
Bel de Zorgadviseur 088 222 42 42

Tijdelijk naar het buitenland 

Vraag dan nu uw Europese zorgkaart (EHIC) aan.

 

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.