Wachttijd voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten

Voor een aantal tandartsverzekeringen geldt een wachttijd van 1 jaar voor de vergoeding van kronen, bruggen, implantaten en orthodontie.

Wat is een wachttijd?

Voor een aantal tandartsverzekeringen geldt een wachttijd van 1 kalenderjaar voor de vergoeding van kronen, bruggen, implantaten en orthodontie. Dit betekent dat u het 1e jaar wel premie betaalt, maar nog geen vergoeding krijgt voor die tandartsbehandelingen. U heeft recht op de vergoeding voor kronen, bruggen, implantaten en orthodontie vanaf het 2e kalenderjaar.

Waarom is er een wachttijd?

De kosten van orthodontie, kronen, bruggen en implantaten zijn hoog. Door de wachttijd houden we de tandartsverzekering voor iedereen betaalbaar. Heeft u een behandeling nodig waar een wachttijd voor geldt? Sluit de verzekering dan op tijd af. Dat geldt ook voor kinderen vanaf 10 jaar die orthodontie nodig hebben.

Wachttijd 1 kalenderjaar geldt voor:

  • TandVerzorgd 750
  • Garant TandVerzorgd 750
  • Collectief Tand 750
  • Collectief Tand 1000

Gelijk-over-regeling

In sommige gevallen kunt u zonder wachttijd overstappen naar Menzis. Deze gelijk-over-regeling geldt als u overstapt tussen vergelijkbare verzekeringen. We kijken daarbij ook of u boven of onder de 18 jaar oud bent.

Overstappen vanuit TandVerzorgd 750

  • Er geldt geen wachttijd als u overstapt van TandVerzorgd 750 naar Collectief Tand 750.
  • Er geldt 1 jaar wachttijd als u overstapt van TandVerzorgd 750 naar Collectief Tand 1000.

Als u in 2020 TandVerzorgd 500/collectief Tand 500 had, kunt u zonder wachttijd overstappen naar TandVerzorgd 750/Collectief Tand 750.

Heeft u met uw overstap geen wachttijd? Dan regelen wij automatisch uw overgang en hoeft u geen gebruik te maken van de gelijk-over-regeling.