Premie verlagen

Oudere en jongere vrouw kijken op smartphone

Wilt u de premie van uw zorgverzekering verlagen? Dat kan: u kunt korting krijgen, waardoor u minder premie hoeft te betalen. Dat kan op 3 manieren.

Oudere en jongere vrouw kijken op smartphone

3 manieren om uw premie te verlagen

  1. Kies voor een collectieve verzekering
  2. Verhoog uw eigen risico
  3. Betaal per kwartaal, halfjaar of jaar

U kunt 1 van deze opties kiezen, maar ook 2 of alle 3.

1 een collectieve zorgverzekering afsluiten

Heeft uw werkgever, gemeente of ledenorganisatie (bijvoorbeeld KWF, PMA en diverse sportclubs) afspraken gemaakt met Menzis? Dan kunt u met korting een collectieve ziektekostenverzekering van Menzis af. Er is ook een collectief voor iedereen: Menzis Leefkracht.

2 een hoger eigen risico nemen

De eerste zorgkosten betaalt u zelf. Dat is het eigen risico. Iedereen van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico van €385 bij de Basisverzekering.

U kunt kiezen voor een hoger eigen risico: het vrijwillige eigen risico. Dat kan interessant zijn als u meestal weinig zorgkosten maakt. En die ook niet verwacht in dit verzekeringsjaar. Maar: de naam zegt het al: het blijft een risico. Kies dus alleen voor een vrijwillig hoger eigen risico als u dit ook werkelijk kunt betalen.

U kiest uw eigen risico voor het hele kalenderjaar. Wilt u uw vrijwillig eigen risico veranderen? Geef het dan voor 1 januari van het nieuwe jaar door.

3 Betaal per kwartaal, halfjaar of jaar

U krijgt ook korting als u de premie per 4 maanden, 6 maanden of per jaar betaalt. U krijgt korting op de totale premie van al uw zorgverzekeringen bij elkaar. 

Betalen per Korting
Maand 0%
Kwartaal 1%
Half jaar 1%
Jaar 2%

U kunt uw betaaltermijn aanpassen in Mijn Menzis

Inloggen Mijn Menzis

Kiest u voor een andere betaaltermijn?

  • Hou er dan rekening mee dat kinderen vanaf 10 jaar premie betalen voor de tandartsverzekering. En vanaf 18 jaar voor de Basisverzekering en aanvullende verzekering. U gaat dan dus mogelijk meer premie betalen.
  • Geef een jaarbetaling in december aan ons door. Uw jaarpremie wordt in januari afgeschreven. In december betalen kan ook. Onder vermelding van 'jaarpremie betaling 2020' en uw verzekerdennummer.

Problemen met betalen?

Lukt het niet uw zorgpremie, eigen risico of eigen bijdrage op tijd te betalen? Voor onbetaalde rekeningen kunt u een betalingsregeling aanvragen.