Menzis en de Bas van de Goor Foundation

Menzis en de Bas van de Goor Foundation stimuleren Nederland om in beweging te komen én te blijven. Dat kan namelijk helpen om chronische ziektes als diabetes beter te reguleren. Beweegt u mee?

Nationale Diabetes Challenge 2023

Dit jaar gaat de Nationale Diabetes Challenge weer in mei van start. Samen met een wandelgroep, begeleid door een professional, gaat u 20 weken wandelen. En het fijne is; u hoeft niet sportief te zijn om mee te doen, u loopt op eigen tempo en wandelt iedere week een stukje meer. Samen trainen we naar een afsluitende wandeling van 3, 5, 10 of 15 kilometer. Binnenkort kunt u zich aanmelden voor een wandelgroep bij u in de buurt.

Inschrijving voor zorgverleners

Op dit moment is de inschrijving geopend voor zorgverleners die een wandelgroep willen starten. Het aanmelden hiervoor kan via de website van de Nationale Diabetes Challenge.

Ja, ik doe mee

Menzis en de Bas van de Goor Foundation: een mooie samenwerking

Samen zetten we ons in om mensen te helpen bij de eerste stap om meer te gaan bewegen. Bewegen is gezond voor iedereen, maar nog belangrijker voor mensen met diabetes. De Nationale Diabetes Challenge brengt jaarlijks duizenden mensen in beweging op vele wandellocaties in Nederland samen met zorg-, sport en welzijnsprofessionals in de buurt. Deelnemers ervaren dat zij fitter worden en gezonder leven. U kunt ook meedoen!

Beweeg mee!

 

Fit met de Nationale Diabetes Challenge

Afgelopen september stonden er maar liefst 1.500 mensen aan de start van de finale van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Arnhem. Mensen met (een verhoogd risico op) diabetes, lotgenoten, familie en vrienden. Zo ook de Achterhoekse wandelclub van Theo. Bekijk hier zijn verhaal.

Meer verhalen uit de regio

Halfuurtje Door Je Buurtje wandelen tegen diabetes

NDC Festival een groot succes

Op zaterdag 24 september sloot de Nationale Diabetes Challenge 2022 af met het festival. Ruim 1500 mensen uit heel Nederland kwamen naar het GelreDome in Arnhem om samen de laatste kilometers te lopen. Veel Nationale Diabetes Challenge (NDC) wandelgroepen de waren aanwezig tijdens het afsluitende festival en wandelden ieder een eigen afstand waar zij samen voor hebben getraind. De challenge is een opstap geweest voor veel deelnemers naar gezonder en vitaler leven.

Naar de Nationale Diabetes Challenge

Podcast Vers van Buiten - Diabetes

Podcast | Diabetes & Sport

Jeroen heeft diabetes type 1 en combineert een sportief leven met een drukke baan als projectleider bij de Bas van de Goor Foundation. Hij geeft een inkijkje in zijn bestaan en deelt allerlei buitenavonturen met ons. Dat doet hij terwijl hij op een mountainbike door het bos crost. Dus doe de oordoppen in, ga ook naar buiten en luister naar zijn verhaal in de podcastserie Vers van Buiten. Ontdek wat er allemaal wél kan en laat u eventueel inspireren of motiveren.

Jeroens verhaal in Spotify

Meer informatie over diabetes

Antwoord op uw vragen over diabetes