Vergoeding Keer Diabetes2 Om, diabetes type 2

Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2. En ieder jaar krijgen 55.000 nieuwe patiënten te horen dat ze diabetes type 2 hebben. Met medicijnen is diabetes 2 beheersbaar, maar de medicijnen genezen de ziekte niet. Door veranderingen in de leefstijl kan het gebruik van medicijnen worden afgebouwd. Het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om helpt dit te bereiken.

Jaar:

2021

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Deelname aan Keer Diabetes2 Om wordt vergoed uit al onze Basisverzekeringen. U betaalt wel een eigen bijdrage van € 295. 

Wat is Keer Diabetes2 Om?

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlprogramma gericht op het omkeren van diabetes type 2. In de eerste 6 maanden zet u onder leiding van een professioneel team voeding, beweging, slaap en ontspanning in als medicijn bij diabetes type 2. Samen met een groep van maximaal 20 personen komt u 5 hele dagen bij elkaar. Hier leert en ervaart u alles om uw diabetes type 2 om te keren met als resultaat meer energie en minder medicatie.

Keer Diabetes2 Om is een tweejarig programma, waarvan de eerste 6 maanden een actieve fase, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden. Iedere groep wordt begeleid door een diëtist, coach, verpleegkundige en programmacoördinator. Het medisch team is op de achtergrond aanwezig voor overleg.

De vijf pijlers van Keer Diabetes2 Om zijn:

  1. lekker eten
  2. anders bewegen
  3. ontspannen 
  4. goed slapen
  5. medicijnen afbouwen

Meer informatie vindt u op de website van Keer Diabetes2 Om.

Direct aanmelden

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor Keer Diabetes2 Om: belangrijk om te weten

  • Valt Keer Diabetes2 Om onder het eigen risico?

  • Wanneer heb ik recht op een vergoeding?

Waar kan ik terecht?

Keer Diabetes2 Om is een initiatief van Voeding Leeft. Het aantal plaatsen waar het programma wordt aangeboden wordt nog uitgebreid. Op de website van Keer Diabetes2 Om, vindt u de plaatsen en de startdatum.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.