Vergoeding Keer Diabetes2 Om, diabetes type 2

Ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2. Ieder jaar komen daar 55.000 nieuwe patiënten bij. Met medicijnen is diabetes 2 beheersbaar, maar deze genezen de ziekte niet. Door veranderingen in de leefstijl kan medicijngebruik worden afgebouwd. Het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om helpt dit te bereiken.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Deelname aan Keer Diabetes2 Om wordt vergoed uit al onze Basisverzekeringen. U betaalt in 2022 en 2023 tijdelijk geen eigen bijdrage. Deelname aan het programma kost u dan niets. 

Wat is Keer Diabetes2 Om?

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlprogramma, erkend door het RIVM. U krijgt 6 maanden lang professionele en medische begeleiding van een verpleegkunde, diĆ«tist en coach. Hierna kunt u nog een inspiratietraject van 18 maanden volgen. Via de online community krijgt u toegang tot recepten, advies en informatie.

Aan de slag met leefstijlverandering

Tijdens het programma gaat u in groepsvorm aan de slag met leefstijlverandering en het omkeren van diabetes type 2. Dit kan digitaal of op locatie. U leert hoe u zelf voor uw lichaam kunt zorgen met goede voeding, voldoende slaap, meer ontspanning en beweging die bij u past. Daarnaast is er ook aandacht voor bewustwording.

Ontdek wat voor u werkt

Het advies dat u krijgt, is wetenschappelijk onderbouwd. Het gaat er vooral om dat u ontdekt wat wel en niet voor u werkt. U wordt meegenomen in een compleet nieuwe leefstijl, in plaats van steeds kleine aanpassingen te doen. Veel deelnemers krijgen meer energie, bouwen hun medicatie af en verliezen op een verantwoorde manier gewicht.

Direct aanmelden

Wilt u ervaren wat het effect van een andere leefstijl kan hebben op uw diabetes? Deelname aan Keer Diabetes2 Om is mogelijk met een doorverwijzing van de huisarts, praktijkondersteuner, internist of andere zorgverlener.

Ik meld me aan

De vijf pijlers van Keer Diabetes2 Om:

  1. lekker, onbewerkt eten
  2. bewegen op een manier die bij u past
  3. ontspanning vinden
  4. kwalitatief slapen
  5. medicatie afbouwen

Meer informatie vindt u op de website van Keer Diabetes2 Om.

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen
Met diabetes het bos in | Podcast Vers van Buiten

Podcast | Diabetes & Sport

Jeroen combineert een druk en sportief leven met diabetes type 1. Terwijl hij met veel plezier op een mountainbike door het bos crost vertelt hij daarover. Luister naar zijn verhaal in de podcastserie Vers van Buiten.

Jeroens verhaal op Spotify

Uw vergoeding voor Keer Diabetes2 Om: belangrijk om te weten

Waar kan ik terecht?

Keer Diabetes2 Om is een initiatief van Voeding Leeft. Het aantal plaatsen waar het programma wordt aangeboden wordt nog uitgebreid. Op de website van Keer Diabetes2 Om, vindt u de plaatsen en de startdatum.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.