Menzis en de Hartstichting

Een gezonde leefstijl verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Daarom helpen we u graag met handige tips en advies. En als verzekerde van Menzis kunt u gratis deelnemen aan evenementen van de Hartstichting. Zo draagt u bij aan levensreddend hartonderzoek. Hieronder leest u er meer over.

Uw bloeddruk de baas

bloeddruk meten thuis keuken

Meet in mei gratis uw bloeddruk

Bent u 40 jaar of ouder? Meet dan jaarlijks uw bloeddruk. Een hoge bloeddruk voelt u niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. In de maand mei kunt u op verschillende locaties in heel Nederland gratis uw bloeddruk meten. 

Vind hier een locatie bij u in de buurt

Stel kookt samen in de keuken

Bloeddruk te hoog? Bekijk de tips

Wilt u uw bloeddruk verlagen? Doe de test op SamenGezond en krijg handige tips en adviezen. Met de gratis mailcoach werkt u aan zelfgekozen doelen, zoals minder zout eten. Liever persoonlijk advies van een diëtist? Ook dat kan! 

Ja ik wil mijn bloeddruk verlagen

Menzis en de Hartstichting: een mooie samenwerking

Menzis en de Hartstichting willen graag, daar waar mogelijk, voorkomen dat mensen hart- en vaatziekten ontwikkelen. Een gezonde leefstijl is daarbij een belangrijke factor. We helpen u daar graag bij. Voldoende bewegen bijvoorbeeld. Dat levert al veel op. Met uw deelname aan het evenement Hartstocht werkt u aan uw eigen gezondheid en zet u zich in voor de Hartstichting.

Doe mee met de Hartstocht

Man op strand

Kom in beweging en steun de Hartstichting

  • Op zaterdag 1 oktober kunt u een verschil maken. Die dag vindt namelijk de Hartstocht strand plaats. Een uniek evenement waarmee u door te wandelen bijdraagt aan levensreddend hartonderzoek. U kiest voor een wandeling en trommelt vrienden of familie op om samen te lopen. Vanuit partnership met de Hartstichting hoeft u als verzekerde van Menzis de ticketprijs niet te betalen. 

Ja ik doe gratis mee

Bereid het evenement Hartstocht voor met SamenGezond

Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid aan de start van het evenement Hartstocht staat heeft SamenGezond, het steuntje in de rug om dagelijks gezonde keuzes te maken, de beste tips voor u verzameld in een overzichtelijke mailcoach. Informatie over deze tips ontvangt u bij uw inschrijving. SamenGezond is het online gezondheidsprogramma van Menzis. 

Ja ik doe mee en bereid me voor met SamenGezond

Gratis persoonlijk gezondheidsadvies

Kunt u wat extra hulp gebruiken bij het creëren van een gezonde leefstijl? De leefkrachtadviseurs van Menzis helpen u graag verder. Leefkracht staat voor goed in uw vel zitten en u fit voelen. We doen er alles aan om de leefkracht van iedereen te versterken. Daarom kunt u gratis en vrijblijvend bellen met een adviseur. Speciaal voor u, omdat u bij Menzis verzekerd bent.  

Maak gratis een afspraak

Meer informatie over hart- en vaatziekten

Antwoord op uw vragen over hartfalen