Menzis en de Hartstichting

Een gezonde leefstijl verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Daarom helpen we u graag met handige tips en advies. En als verzekerde van Menzis kunt u gratis deelnemen aan evenementen van de Hartstichting. Zo draagt u bij aan levensreddend hartonderzoek. Hieronder leest u er meer over.

bloeddruk meten thuis keuken

Bloeddruk meten?

Van een hoge bloeddruk merkt u meestal niks, maar het verhoogt wel de kans op hart- en vaatziekten. Het is dus belangrijk om vanaf uw 40ste elk jaar uw bloeddruk te meten. Bij SamenGezond kunt u nu tijdelijk sparen voor een aantrekkelijke korting op een bloeddrukmeter. 

Bloeddrukmeter met korting

Stel kookt samen in de keuken

Bloeddruk te hoog? Ontdek tips

Wilt u uw bloeddruk verlagen? Doe de test op SamenGezond en krijg handige tips en adviezen. SamenGezond is het steuntje in de rug om dagelijks gezonde keuzes te maken en meer te bewegen. Met de gratis mailcoach werkt u aan zelfgekozen doelen, zoals minder zout eten. Liever persoonlijk advies van een diëtist? Ook dat kan! 

Ja ik wil mijn bloeddruk verlagen

Menzis en de Hartstichting: Een mooie samenwerking

We zouden graag voorkomen dat mensen hart- en vaatziekten ontwikkelen. Menzis en de Hartstichting werken samen door mensen bewust te maken van de risico's van een ongezonde leefstijl en een verhoogde bloeddruk. Als u genoeg beweegt, houd u uw hart- en bloedvaten in een goede conditie. We helpen u daar graag bij. 

Podcast van Hart tot Hart | Vers van Buiten

Een verhaal van Hart tot Hart

Marly verloor op jonge leeftijd zijn vader aan een hartaanval en ruilde zijn snelle baan in de reclamewereld in voor betekenisvoller werk bij de Hartstichting. In deze podcast vertelt hij daarover en fietsen we samen zijn woon- werkroute vanaf Zoetermeer naar Den Haag. Luister de serie Vers van Buiten.

Luister Marly op Spotify

Vers van Buiten staat ook vele podcast-apps

Meer informatie over hart- en vaatziekten

Antwoord op uw vragen over hartfalen

Gratis persoonlijk gezondheidsadvies

Kunt u wat extra hulp gebruiken bij het creëren van een gezonde leefstijl? De leefkrachtadviseurs van Menzis helpen u graag verder. Leefkracht staat voor goed in uw vel zitten en u fit voelen. We doen er alles aan om de leefkracht van iedereen te versterken. Daarom kunt u gratis en vrijblijvend bellen met een adviseur. Speciaal voor u, omdat u bij Menzis verzekerd bent.  

Maak gratis een afspraak