Buitenlandformulier 111-formulier

In sommige landen geldt uw EHIC niet. Hier heeft u een 111-formulier nodig voor noodzakelijke medische zorg. U hoeft dit formulier niet vooraf aan te vragen. Wij sturen het naar de zorgaanbieder.

In deze landen geldt uw Europese Zorgkaart (EHIC) niet

  • Bosnië-Herzegovina
  • Kaapverdië
  • Montenegro
  • Servië
  • Tunesië
  • Turkije

Aanvragen kan niet vooraf

Een 111-formulier kunt u vooraf niet aanvragen. Het formulier wordt alleen gegeven als spoedeisende noodzakelijke medische zorg nodig is.

Is spoedeisende zorg noodzakelijk?

Bel dan met de Menzis Alarmcentrale: +31 317 455 555. Dat kan dag en nacht. De alarmcentrale vertelt u bij welk ziekenhuis of welke kliniek u terechtkunt. Als het nodig is stuurt de alarmcentrale het 111-formulier naar de zorgaanbieder. 

Het 111-formulier in Turkije

De Turkse zorgverzekeraars van de SGK geven vanaf 1 september 2019 een strikte uitleg aan het begrip ‘onmiddellijke noodzakelijk medische zorg’. Dit geldt alleen als een medische behandeling binnen 24 uur na het voorval uitgevoerd moet worden.

Voorbeeld

Bijvoorbeeld een plotselinge ziekte, ongeval, letsel of iets wat daarop lijkt. Of wanneer een situatie levensbedreigend is en/of uw gezondheid wordt aangetast als u geen medische hulp krijgt geen of wanneer vervoer naar een andere zorginstelling wordt uitgevoerd.
Wordt volgens de Turkse zorgverzekeraar niet aan deze voorwaarde voldaan? Dan wordt het 111-formulier niet geaccepteerd. Houd er rekening mee dat u mogelijk niet alle kosten vergoed krijgt.