Zorg in het buitenland

Met de juiste reisdocumenten kunt u in het buitenland rekenen op zorg. Of u nu op reis gaat. Of voor stage of werk tijdelijk naar het buitenland gaat. Wij helpen u graag met onze handige buitenland-checklist.

Kies hieronder uw onderwerp rond zorg in het buitenland:

Op vakantie of op reis:

Waar gaat u naartoe?

Rekening uit het buitenland declareren?

Op de pagina 'Declareren buitenlandse zorgkosten' leest u hoe dit werkt.

Verzekerd op reis naar het Verenigd Koninkrijk

Wat betekent de Brexit voor uw zorgverzekering? U bent in het Verenigd Koninkrijk verzekerd.

Ontdek de gevolgen van de Brexit

Met spoed zorg nodig?

Heeft u zorg nodig in het buitenland? Dan belt u de Menzis Alarmcentrale: +31 317 455 555. Dat kan dag en nacht. De Menzis Alarmcentrale vertelt u bij welk ziekenhuis of welke kliniek u terechtkunt. Als het nodig is stuurt de alarmcentrale het 111-formulier naar de zorgaanbieder.

Zorg in het buitenland plannen?

Kiest u voor een planbare behandeling in het buitenland? Laat u vooraf goed informeren, hier zijn risico’s aan verbonden. Op de pagina planbare zorg buitenland leest u hier meer over. 

 

Heeft u de Menzis-app al?

Ook in het buitenland is de Menzis-app erg handig. U heeft dan altijd het nummer van de Menzis Alarmcentrale bij de hand. Ook uw EHIC staat in de app. Deze is ook zonder internetverbinding beschikbaar. Met de EHIC voorkomt u dat u kosten voor moet schieten wanneer u zorg nodig heeft.

Staat uw situatie of vraag er niet bij?

Woont of werkt u (tijdelijk) naar het buitenland en staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met Team Buitenland van Menzis: polisbuitenland@menzis.nl of + 31 (0)53 485 34 77 of kijk op de website van het CAK.

Welke reisverzekering?

Kiest u voor een doorlopende of een kortlopende reisverzekering?
Als klant van Menzis krijgt u 20% korting op uw reis- en/of annuleringsverzekering van Unigarant.