Een rekening declareren

Heeft u een rekening van een zorgverlener en wilt u die declareren? Buitenlandse ziektekosten kunt u alleen terugvragen met een apart formulier. Andere declaraties kunt u op verschillende manieren indienen.

Makkelijk en snel met Mijn Menzis of Menzis-app

U vraagt uw zorgkosten makkelijk terug in Mijn Menzis of in de Menzis-app. Dit kan niet als u een rekening uit het buitenland heeft.

Lees hieronder voor meer informatie over buitenlandse zorgkosten declareren.

Declareer direct

Buitenlandse zorgkosten declareren

Zorgkosten gemaakt in het buitenland? Dan gaat declareren anders, gebruik hiervoor het Ziektekosten buitenland declaratieformulier.

Let op: Stuur de originele rekening of rekeningen mee. Hierop moet voldoende informatie staan om te zien of u recht heeft op een vergoeding.

  • Is uw rekening geschreven in een andere taal dan Nederlands of Engels? Dan kunnen wij u vragen om een vertaling van uw rekening te sturen. Laat dit dan vertalen door een beĆ«digde vertaler. De kosten van de vertaling betalen wij niet.
  • Declareert u rekeningen van meerdere mensen? Vul voor elke persoon een eigen formulier in.
  • Stuur het volledig ingevulde formulier naar: Menzis t.a.v. Verzekerdennota's Buitenland, postbus 75000, 7500 KC Enschede.

Let op! Wij verwerken uw declaratie alleen als het Ziektekosten buitenlandformulier volledig is ingevuld en de juiste informatie is bijgevoegd, zoals hieronder aangegeven:

Declareren met een formulier

U kunt de kosten ook terugvragen met een formulier. U kunt dan het pdf-formulier downloaden, printen, invullen en met de post naar ons toesturen. 

U kunt deze formulieren niet gebruiken voor:

  • zorgkosten in het buitenland
  • bijkomende kosten zoals parkeerkosten of kosten voor een veerpont, deze kunt u niet declareren

Als u Nederlandse zorgkosten per post wil declareren. heeft u hier geen formulier voor nodig. Op de pagina Uw zorgkosten declareren leest u hoe u dit doet.

Vervoerskosten declareren

Heeft u reiskosten voor openbaar vervoer, eigen vervoer of taxivervoer? Of kosten voor overnachtingen? U kunt deze vervoerskosten en logeerkosten declareren met een formulier.