Een rekening declareren

Heeft u een rekening van een zorgverlener en wilt u die declareren? Buitenlandse ziektekosten kunt u alleen terugvragen met een apart formulier. Andere declaraties kunt u op verschillende manieren indienen.

Makkelijk en snel met Mijn Menzis of Menzis-app

U vraagt uw zorgkosten makkelijk terug in Mijn Menzis of in de Menzis-app. Dit kan niet als u een rekening uit het buitenland heeft.

Declareer direct

Declareren met een formulier

U kunt de kosten ook terugvragen met een formulier. U kunt dan het pdf-formulier downloaden, printen, invullen en met de post naar ons toesturen. 

U kunt deze formulieren niet gebruiken voor:

  • zorgkosten in het buitenland
  • bijkomende kosten zoals parkeerkosten of kosten voor een veerpont, deze kunt u niet declareren

Als u Nederlandse zorgkosten per post wil declareren. heeft u hier geen formulier voor nodig. Op de pagina Uw zorgkosten declareren leest u hoe u dit doet.

Buitenlandse zorgkosten declareren

Let op: Stuur de originele rekening of rekeningen mee. Hierop moet voldoende informatie staan om te zien of u recht heeft op een vergoeding.

  • Is uw rekening geschreven in een andere taal dan Nederlands of Engels? Dan kunnen wij u vragen om een vertaling van uw rekening te sturen. Laat dit dan vertalen door een beĆ«digde vertaler. De kosten van de vertaling betalen wij niet.
  • Declareert u rekeningen van meerdere mensen? Vul voor elke persoon een eigen formulier in.
  • Stuur het volledig ingevulde formulier naar: Menzis t.a.v. Verzekerdennota's Buitenland, postbus 75000, 7500 KC Enschede.

Vervoerskosten declareren

Heeft u reiskosten voor openbaar vervoer, eigen vervoer of taxivervoer? Of kosten voor overnachtingen? U kunt deze vervoerskosten en logeerkosten declareren met een formulier.