Ik heb moeite met betalen

Als u te laat bent met betalen, is dit vervelend. Maar het is gelukkig niet direct een probleem. U betaalt nu alsnog, of u betaalt de herinnering of aanmaning. U kunt ook een betalingsregeling afsluiten. Als u langere tijd niet betaalt, zijn er wel belangrijke gevolgen die u moet weten.

Wat als ik nu echt niet kan betalen?

We helpen u graag als u even krap bij kas zit. Kunt u niet direct betalen? Dan raden we een betalingsregeling aan. Betaalt u uw eigen risico liever gespreid over het jaar? Vraag dit op tijd aan.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd betaal?

Stap 1: U ontvangt een herinnering.
Stap 2: U ontvangt een aanmaning.
Stap 3: We willen voorkomen dat we hierna de vordering over moeten dragen aan de deurwaarder. Daarom bieden we u graag een betalingsregeling.

Let op: Betaalt u 6 maanden of meer de premie van de basisverzekering niet? Dan zijn we verplicht u bij het CAK aan te melden als wanbetaler.

Hoe weet ik of ik nog iets moet betalen?

Benieuwd of u nog openstaande rekeningen heeft? Dit ziet u in Mijn Menzis. Ga bij Mijn Menzis naar het tabblad ‘Mijn rekeningen’. Hier ziet u welke rekeningen u heeft betaald en nog moet betalen. U ziet alle rekeningen die Menzis u (en de gezinsleden op uw polis) heeft aangeboden. 

Bekijk direct uw openstaande rekeningen

Grip op uw geld

Geldfit helpt u om financieel fit te blijven of te worden. Doe anoniem de test en ontdek binnen 2 minuten wat u kan doen. Of bel gratis 0800-8115. Zij bieden een luisterend oor en geven gratis en anoniem advies over uw financiële situatie.

U wordt verwezen op een passende vervolgstap. Van online tools en handige websites tot een vrijwilliger in de omgeving. Zijn geldzorgen uitgegroeid tot (problematische) schulden? Dan begeleiden ze u naar het juiste loket binnen de professionele schuldhulpverlening.

Schuldenwijzer.nl - meer inzicht in uw schulden

Heeft u een schuld? Is deze toegewezen aan een deurwaarder? Of aangemeld bij het CAK? Bekijk dan alle informatie over uw schulden bij Schuldenwijzer.nl. U ziet welke deurwaarder betrokken is en wat het actueel bedrag is. U logt eenvoudig in met uw DigiD. Goed inzicht helpt met het oplossen van schulden.

Naar Schuldenwijzer

Hulp bij u in de buurt

Vindt u het prettig om persoonlijk met iemand te spreken die u kan helpen? U kunt terecht bij verschillende organisaties voor hulp bij geldproblemen bij u in de buurt. Hieronder vindt u een lijst met deze organisaties.

Ik wil afgemeld worden bij het CAK. Hoe kan ik dat regelen?

Bij het CAK zit u door de betalingsachterstand in de regeling wanbetalers. Wilt u hieruit? Dan moet u uw schuld aflossen. U kunt uw schuld aflossen of een betalingsregeling aanvragen. Gaan we akkoord met de regeling? Dan schorten we u op bij het CAK. U betaalt weer de gewone zorgpremie en geen hogere premie meer aan het CAK. Er wordt ook geen hogere premie meer ingehouden op uw inkomen.