Ik heb moeite met betalen

Als u te laat bent met betalen, is dit vervelend. Maar het is gelukkig niet direct een probleem. U betaalt nu alsnog, of u betaalt de herinnering of aanmaning. U kunt ook een betalingsregeling afsluiten. Als u langere tijd niet betaalt, zijn er wel belangrijke gevolgen die u moet weten.

Wat als ik nu echt niet kan betalen?

We helpen u graag als u even krap bij kas zit. Kunt u niet direct betalen? Dan raden we een betalingsregeling aan. Betaalt u uw eigen risico liever gespreid over het jaar? Vraag dit op tijd aan.

Hoe weet ik of ik nog iets moet betalen?

Benieuwd of u nog openstaande rekeningen heeft? Dit ziet u in Mijn Menzis. Ga bij Mijn Menzis naar het tabblad ‘Mijn rekeningen’. Hier ziet u welke rekeningen u heeft betaald en nog moet betalen. U ziet alle rekeningen die Menzis u (en de gezinsleden op uw polis) heeft aangeboden. 

Bekijk direct uw openstaande rekeningen

Grip op uw geld

Geldfit helpt u om financieel fit te blijven of te worden. Doe anoniem de test en ontdek binnen 2 minuten wat u kan doen. Of bel gratis 0800-8115. Zij bieden een luisterend oor en geven gratis en anoniem advies over uw financiële situatie.

U wordt verwezen op een passende vervolgstap. Van online tools en handige websites tot een vrijwilliger in de omgeving. Zijn geldzorgen uitgegroeid tot (problematische) schulden? Dan begeleiden ze u naar het juiste loket binnen de professionele schuldhulpverlening.

Schuldenwijzer.nl - meer inzicht in uw schulden

Heeft u een schuld? Is deze toegewezen aan een deurwaarder? Of aangemeld bij het CAK? Bekijk dan alle informatie over uw schulden bij Schuldenwijzer.nl. U ziet welke deurwaarder betrokken is en wat het actueel bedrag is. U logt eenvoudig in met uw DigiD. Goed inzicht helpt met het oplossen van schulden.

Naar Schuldenwijzer

Hulp bij u in de buurt

Vindt u het prettig om persoonlijk met iemand te spreken die u kan helpen? U kunt terecht bij verschillende organisaties voor hulp bij geldproblemen bij u in de buurt. Hieronder vindt u een lijst met deze organisaties.

Ik wil afgemeld worden bij het CAK. Hoe kan ik dat regelen?

Bij het CAK zit u door de betalingsachterstand in de regeling wanbetalers. Wilt u hieruit? Dan moet u uw schuld aflossen. U kunt uw schuld aflossen of een betalingsregeling aanvragen. Gaan we akkoord met de regeling? Dan schorten we u op bij het CAK. U betaalt weer de gewone zorgpremie en geen hogere premie meer aan het CAK. Er wordt ook geen hogere premie meer ingehouden op uw inkomen.

Krijg ik zorg als ik de premie niet kan betalen?

Krijg ik wel zorg als ik mijn premie niet kan betalen?

Ja. Dat is het antwoord op deze vraag. U heeft altijd recht op zorg uit de Basisverzekering. Alleen voor de aanvullende verzekering gelden andere regels. We helpen u graag als u uw rekeningen niet kunt betalen. Zo kunt u zich aan het begin van het jaar aanmelden voor het gespreid betalen van uw eigen risico in 10 termijnen. U vraagt een betalingsregeling aan via  Mijn Menzis (inloggen met DigiD) of via de Menzis app. Heeft u dat al gedaan, dan wijzen we u ook graag de weg buiten Menzis. Ontdek waar u nog meer terecht kunt met betalingsproblemen.

Betalingsregeling aanvragen