Hoe regel ik een tandartsverzekering?

Veel tandartskosten worden voor jongeren tot 18 jaar betaald uit de Basisverzekering. Vanaf 18 jaar worden deze tandartskosten niet meer uit de Basisverzekering betaald. Daarom raden we een tandartsverzekering aan.

Gefeliciteerd! Je wordt 18 jaar

Denk jij op je 18e verjaardag aan de vergoeding van je tandartskosten? Vast niet! Menzis doet dit wel voor jou. Een maand voordat je 18 wordt ontvang je een brief. Daarin leggen we de veranderingen in je zorgverzekering uit. 

Je hebt al een tandartsverzekering

Heb je naast je Basisverzekering al een tandartsverzekering? Ben je tevreden met die verzekering? Dan hoef je niets te doen. Wel betaal je vanaf de eerste van de maand die volgt op de maand waarin je 18 jaar wordt meer premie voor de tandartsverzekering.
In het overzicht hieronder zie je hoeveel premie je gaat betalen voor de tandartsverzekering. JongerenVerzorgd en Aanvullend zijn een aanvullende- en tandartsverzekering in één, mét een aantrekkelijke premie.

TandartsverzekeringPremie per maand
TandVerzorgd 250 - € 11,50
TandVerzorgd 500 - € 18,95
TandVerzorgd 750 - € 31,95
JongerenVerzorgd - € 18,50
Aanvullend* - € 15,50
Extra Aanvullend* - € 26,50

Een andere verzekering afsluiten

De vergoeding van tandartskosten uit de Basisverzekering stopt op de dag dat je 18 jaar wordt. Wil je een tandartsverzekering afsluiten? Of je huidige tandartsverzekering wijzigen? Geef je keuze door via Mijn Menzis. Doe dit uiterlijk in de maand die volgt op de maand waarin je 18 wordt. De nieuwe tandartsverzekering gaat in vanaf de eerste dag van de maand na je 18e verjaardag. Heb je kosten gemaakt na je 18e verjaardag? Maar voor de 1e dag van de maand? Neem dan contact met ons op.

Bijvoorbeeld:

  • Ben je jarig op 5 juni?
  • De nieuwe verzekering gaat in vanaf 1 juli. Dat is namelijk de eerste dag van de maand na je 18e verjaardag.
  • Geef jouw keuze voor je verzekering uiterlijk 31 juli aan ons door. De maand die volgt op de maand waarin je 18 wordt.
  • Sluit je niet op tijd een tandartsverzekering af? Dan kan je voor vervelende hoge tandartskosten komen te staan.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie over het afsluiten van een tandartsverzekering vanaf je 18e? Bel dan met de Menzis klantenservice: 088 222 40 40 (lokaal tarief).

Mijn Menzis

Geef wijzigingen op tijd aan ons door. Dat kan online, snel en eenvoudig in Mijn Menzis. Zo blijven uw gegevens actueel.

Direct naar Mijn Menzis

Direct regelen

Onze service

Menzis extra's