Tandartsverzekering 18-jarigen

Geen tandvergoedingen uit de Basisverzekering meer...

Voor jongeren tot 18 jaar worden veel tandartskosten uit de Basisverzekering betaald. Zoals controle, verdovingen en vullingen. Voor jongeren vanaf 18 jaar worden deze tandartskosten niet meer uit de Basisverzekering betaald. Een tandartsverzekering is daarom aan te raden.

Gefeliciteerd! Je wordt 18 jaar

Denk jij op je 18e verjaardag aan de vergoeding van je tandartskosten? Vast niet! Menzis doet dit wel voor jou. Een maand voordat je 18 wordt ontvang je een brief met daarin uitleg over de veranderingen in de zorgverzekering

Je hebt al een tandartsverzekering

Heb je naast je Basisverzekering al een tandartsverzekering? En ben je tevreden met die verzekering? Dan hoef je niets te doen. Wel ga je vanaf de eerste van de maand die volgt op de maand waarin je 18 jaar wordt meer premie betalen voor de tandartsverzekering.

In het overzicht hieronder zie je hoeveel premie je dan gaat betalen voor de tandartsverzekering. JongerenVerzorgd en Aanvullend zijn een aanvullende- en tandartsverzekering in één, mét een aantrekkelijke premie.

Tandartsverzekering Premie per maand
TandVerzorgd 250 € 11,50
TandVerzorgd 500 € 17,95
TandVerzorgd 750 € 31,95
JongerenVerzorgd € 16,95
Aanvullend* € 13,95
Extra Aanvullend* € 22,95

* Een (Extra) Aanvullend kun je alleen afsluiten in combinatie met een Menzis Basis Voordelig Basisverzekering.

Een (andere) tandartsverzekering afsluiten

De vergoeding van tandartskosten uit de Basisverzekering stopt op de dag dat je 18 jaar wordt. Wil je een tandartsverzekering afsluiten? Of wil je je huidige tandartsverzekering wijzigen? Geef je keuze door via Mijn Menzis. Doe dit uiterlijk in de maand die volgt op de maand waarin je 18 wordt. De nieuwe tandartsverzekering gaat in vanaf de eerste dag van de maand na je 18e verjaardag. Ben je bijvoorbeeld jarig op 5 juni? Geef de wijziging dan uiterlijk 31 juli aan ons door. De nieuwe verzekering gaat in vanaf 1 juli. Heb je kosten gemaakt na je 18e verjaardag, maar voor de 1e dag van de maand? Neem dan contact met ons op. 

Sluit je niet op tijd een tandartsverzekering af? Dan kan je voor vervelende hoge tandartskosten komen te staan.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie over het afsluiten van een tandartsverzekering vanaf je 18e? Bel dan met de Menzis klantenservice: 088 222 40 40 (lokaal tarief).

 

Vertel het ons als er iets verandert

Geef wijzigingen op tijd aan ons door. Dat kan online, snel en eenvoudig. Zo blijven uw gegevens actueel.

Zelf wijzigen via Mijn Menzis

 

Bellen met de Menzis Zorgadviseur

Komt u er niet uit? Bel 088 222 4040. U bereikt ons Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur. .

Wat wilt u wijzigen?

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.