Leven met diabetes

Leren omgaan met diabetes betekent meestal leren omgaan met uw medicijnen en uw beperkingen. Maar ook door regelmatig te bewegen en gezond te eten, is uw gezondheid te verbeteren. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en ervaringen van anderen.

Tips en informatie

 • Zo gezond mogelijk met diabetes

  Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat een gezonde leefstijl invloed heeft op diabetes, en vooral op diabetes type 2. Bij Menzis stimuleren we graag een gezonde leefstijl en vergoeden we ook een aantal leefstijlprogramma's voor verzekerden met diabetes. Om u op weg te helpen, hebben we een aantal programma's en initiatieven voor u op een rij gezet. Zo kunt u zien wat het beste is bij u verleden. 

  Keer Diabetes2 Om 

  Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. Het zet voeding, beweging, ontspanning en slaap in als medicijn. Het resultaat is in de meeste gevallen meer energie en minder medicatie. Na één jaar gebruikt 30% van de deelnemers zelfs geen diabetesmedicatie meer.

  Herstelcirkel in de wijk 

  Woont u in Twente, de Achterhoek, Arnhem, Nijmegen of Gelderse Vallei? Dan kunt u het programma Keer Diabetes2 Om volgen met mensen en zorgprofessionals bij u uit de buurt. U helpt en motiveert elkaar.  

  Changing Health

  In 2020 is Menzis gestart met een pilot van dit gezondheidsprogramma. Het is speciaal voor mensen die een risico hebben op diabetes type 2. Changing Health komt uit Groot-Brittannië en Menzis werkt samen nu met hen samen om het programma in Nederland te ontwikkelen. 

 • Apps om uw waarden bij te houden

  Er zijn apps die u helpen bij het controleren van uw bloedsuikerspiegel. Ook kunt u zelf gegevens vaak via internet doorgeven aan bijvoorbeeld de diabetesverpleegkundige. Die stuurt dan per e-mail een advies over de insulinedosering. Vraag uw diabetesverpleegkundige welke app eventueel voor u geschikt is. In de online community van het Diabetes Fonds vindt u een overzicht van de beste apps
 • Ervaringen van anderen

  Hoe gaan andere mensen om met diabetes? Wat maken zij mee en wat voor tips hebben zij? Het kan fijn zijn om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Voor mensen met diabetes zijn er verschillende plekken waar u digitaal terechtkunt of die activiteiten in de buurt organiseren. 

 • Werk en diabetes

  Werk zorgt naast financiële zekerheid ook voor ritme, sociale contacten, ontwikkeling en het gevoel dat u nuttig bezig bent. Kortom: werken is goed voor een mens. Praat met uw bedrijfsarts en leidinggevende over eventuele aanpassingen in uw werk die rekening houden met uw gezondheid.

  • Bespreek uw ziekte met uw leidinggevende en uw bedrijfsarts.
  • Maak samen afspraken om in uw werk rekening te houden met uw situatie
  • Kleine aanpassingen helpen al, stel deze vooral voor
  • Menzis Zakelijk geeft uw werkgever onafhankelijk advies over de juiste interventies.
 • Meer lezen over diabetes

  Er wordt veel onderzoek gedaan naar manieren om type 1 te genezen. Het doel is om zoveel mogelijk te leren over het afweersysteem en de cellen die insuline maken. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar het effect van een aangepaste leefstijl bij type 2.  

 • Mantelzorgers voor mensen met diabetes

  Heeft u diabetes en is er een mantelzorger die veel zorg voor u op zich neemt? Wij staan voor hem of haar klaar om te helpen en te adviseren. Mantelzorgers staan er namelijk niet alleen voor. Met de juiste aanvullende verzekering hebben we vergoedingen voor een mantelzorgcursus, -zorgmakelaar of vervangende mantelzorger.

De Leefkrachtadviseur: uw gids naar gezondheid

Heeft u diabetes en wilt u aan uw gezondheid werken, maar weet u niet waar u moet beginnen? In een persoonlijk gesprek kijkt de Leefkrachtadviseur samen met u naar de mogelijkheden. Gratis en vrijblijvend, speciaal voor u als Menzis-verzekerde!

Lees meer

Gezonder leven | SamenGezond-app

Voor veel chronische, oftewel blijvende, ziekten geldt dat u zich beter voelt als u gezond(er) leeft. Gezonder eten en meer bewegen kan er soms zelfs voor zorgen dat u minder medicijnen nodig heeft. Ons online gezondheidsprogramma SamenGezond helpt u daarbij. Download de gratis SamenGezond-app als handig steuntje in de rug.

Ontdek SamenGezond