Vergoeding huisartsenzorg

Heeft u lichamelijke of psychische klachten? Dan kunt u een afspraak maken bij de huisarts. Huisartsenzorg wordt vergoed uit de Basisverzekering. Is het spoed of avond, nacht of weekend? Bel dan de huisartsenpost. 

Jaar:

2022

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende verzekering?

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor huisartsenzorg: belangrijk om te weten

 • Wanneer heb ik recht op een vergoeding voor huisartsenzorg?

  Uw bezoek aan de huisarts wordt vergoed uit uw Basisverzekering. Dat geldt ook voor uw bezoek aan de huisartsenpost in de avond of in het weekend. Verwijst uw huisarts u door, krijgt u een medicijn voorgeschreven of een (bloed)onderzoek dan krijgt u dit wel vergoed, maar betaalt u wel eigen risico.

 • Krijg ik ketenzorg via de huisarts vergoed?

  Bij sommige chronische aandoeningen, zoals diabetes, COPD of hart- en vaatziekten, is een samenwerking tussen uw huisarts en andere zorgverleners nodig. Dat noemen we ketenzorg. Uw huisarts verwijst u dan door naar een diƫtist, fysiotherapeut, een oefentherapeut of podotherapeut. Samen met u werken zij aan uw gezondheid. Ketenzorg wordt vergoed uit de Basisverzekering.

 • Welke gezondheidsprogramma's worden via de huisarts uit de Basisverzekering vergoed?

  Stoppen met roken

  Wilt u stoppen met roken? Vraag uw huisarts naar een stoppen-met-roken-programma. Uw huisarts bepaalt dan samen met u wat voor programma het beste bij u past en welke zorg er verder eventueel nodig is. Verwijst uw huisarts u door? Dan wordt dit programma vergoed vanuit de Basisverzekering. Bekijk de vergoeding voor een stoppen-met-rokenprogramma.

  Gecombineerde leefstijlinterventie

  Heeft u een BMI van 30 of hoger? Of heeft u een BMI van 25 of hoger en een chronische aandoening of een verhoogde kans daarop? Vraag uw huisarts naar gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dit is een programma waarbij u leert uw leefstijl aan te passen en zo uw gezondheid te verbeteren. Verwijst uw huisarts u door? Dan wordt dit programma vergoed vanuit de Basisverzekering. Bekijk de vergoeding voor gecombineerde leefstijlinterventie

 • Geldt het eigen risico of is er een eigen bijdrage? 

  U betaalt geen eigen risico voor uw bezoek aan de huisarts. Voor behandelingen in uw ketenzorg betaalt u ook geen eigen risico.

  Let op: u betaalt wel eigen risico voor medicijnen, injecties of laboratoriumonderzoeken die door de huisarts worden voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan het onderzoeken van een moedervlek of bloed buiten de praktijk.

  U betaalt geen eigen bijdrage.

Kies zelf uw huisarts

Bij Menzis kiest u zelf uw huisarts. Huisartsenzorg kan ook worden verleend door een hulpverlener die bij de huisarts werkt. Vanuit de Basisverzekering is er ook een vergoeding voor eerstelijnszorg door de specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten. Zoekt u een huisarts in uw woonplaats? De Zorgvinder helpt u hierbij.

Zorgvinder

Bekijk ook:

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.