Vergoeding orthopedische schoenen

Heeft u problemen of pijn wanneer u loopt of beweegt? Dan kunnen orthopedische schoenen een oplossing zijn. Deze schoenen zijn aangepast aan uw voeten en manier van lopen. Hier leest u wat de vergoedingen zijn.

Doorstart Penders/OIM Voetzorg

Op 6 maart 2023 zijn Penders Voetzorg en OIM Voetzorg in staat van faillissement verklaard. Het is fijn om nu te kunnen melden dat het is gelukt om een doorstart te realiseren. De zorgactiviteiten van Feeture Voetzorg, waartoe de ketens Penders Voetzorg en OIM Voetzorg behoren, worden overgenomen door Scharenborg Groep te Hengelo.

De hoogste prioriteit is om de zorg voor alle cliënten zo spoedig mogelijk voort te zetten. Uitgangspunt is dat vanaf 20 maart alle activiteiten in beginsel doorgang vinden met dezelfde schoentechnicus of behandelaar, waarmee u gewend bent samen te werken. De namen Penders Voetzorg en OIM Voetzorg blijven bestaan en zetten hun dienstverlening zoveel als mogelijk voort op de manier zoals u gewend bent.

We begrijpen het als u vragen heeft. Scharenborg Groep komt daarom graag met u in contact. Uiteraard plannen zij ook graag een afspraak in.
Cliënten van Penders Voetzorg kunnen zich vanaf maandag 13 maart melden via het telefoonnummer: 0475-493900. Cliënten van OIM Voetzorg kunnen dan bellen met: 088-4547787.

Jaar:

2023

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende verzekering?

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor orthopedische schoenen: belangrijk om te weten

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier, dan heeft u alleen recht op vergoeding als de leverancier SEMH-gecertificeerd is in het kader van de erkenningsregeling 'Orthopedische schoentechnische bedrijven'. Voor vergoeding heeft u een schriftelijke verwijzing nodig van uw medisch specialist en toestemming van Menzis.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.