Kinderen meeverzekeren

De Basisverzekering voor kinderen

Basisverzekering voor uw kind 

Alle kinderen die in Nederland wonen, moeten een Basisverzekering hebben. Dit kan via de polis van hun ouders. Voor kinderen jonger dan 18 jaar hoeft geen premie betaald te worden, omdat de overheid hun zorgverzekering financiert. Kinderen moeten premie betalen vanaf de 1e dag van de maand, volgend op de maand waarin ze 18 jaar worden. 

Aanvullende verzekering voor uw kind

Ouders die een aanvullende verzekering hebben, kunnen kinderen jonger dan 18 jaar op hun gezinspolis gratis meeverzekeren voor dezelfde aanvullende verzekering. Dit geldt niet voor de tandartsverzekering, omdat de Basisverzekering voor kinderen al veel tandartskosten vergoed. De Basisverzekering vergoedt voor kinderen geen orhodontie. Hiervoor kunt u uw kinderen apart verzekeren; daarover leest u meer in de volgende paragraaf. Heeft een ouder de aanvullende verzekering JongerenVerzorgd, dan krijgen de kinderen gratis ExtraVerzorgd2. Als ouders niet dezelfde aanvullende verzekering aanvragen, kunnen kinderen aangemeld worden voor de meest uitgebreide aanvullende verzekering van de ouders. Bel de klantenservice voor een advies op maat op 088 222 40 40.

Een tandartsverzekering voor uw kind

Kinderen jonger dan 18 jaar krijgen veel tandartskosten uit de Basisverzekering vergoed. Voor orthondotie geldt geen vergoeding uit de Basisverzekering, orthodontie wordt vergoed uit de tandartsverzekering TandVerzorgd 750. Een van de ouders op de polis dient deze verzekering af te sluiten. 

  • Kinderen jonger dan 10 jaar betalen geen premie voor de TandVerzorgd 750.
  • Kinderen van 10 t/m 17 jaar betalen een gereduceerde premie voor de TandVerzorgd 750.
  • Tandartskosten voor kinderen onder de 18 jaar worden vergoed vanuit de Basisverzekering. Orthodontie wordt vergoed vanuit TandVerzorgd 750.

De premieaanpassing die ontstaat door de overgang naar een andere leeftijdscategorie, gaat in vanaf de 1e dag van de maand die volgt op de maand waarin uw kind jarig is. Kinderen vanaf 18 jaar kunnen kiezen tussen TandVerzorgd 250, 500 en 750. Ze betalen dezelfde premie als volwassenen.

Uw kind wordt 18

Als uw kind 18 wordt, moet hij of zij premie gaan betalen. Uw kind kan dan kiezen voor een eigen zorgverzekering of verzekerd blijven op de zorgverzekering van de ouders. Lees hier meer over de Menzis jongerenverzekering.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.