Menzis en de Bas van de Goor Foundation

Menzis en de Bas van de Goor Foundation stimuleren Nederland om in beweging te komen én te blijven. Dat kan namelijk helpen om chronische ziektes als diabetes beter te reguleren. Beweegt u mee?

Dit was Half Uurtje Door Je Buurtje

 
Op 13 en 14 november organiseerden de Bas van de Goor Foundation samen met Menzis, SamenGezond en Novo Nordisk voor de derde keer op rij een Half Uurtje Door Je Buurtje in het kader van Wereld Diabetes Dag (14 november). Het was weer een mooie editie waar we weer heel veel mensen in beweging hebben gebracht. Wel 12.712 mensen registreerden een Half Door Je Buurtje. Veel mensen gingen op pad met één of meerdere wandelmaatjes, waardoor we kunnen zeggen dat zeker 24.000 mensen in beweging zijn gekomen. In totaal hebben alle deelnemers 858.207 minuten bewogen en wandelden deelnemers gemiddeld 72 minuten. Dit is aanzienlijk meer dan vorig jaar waar mensen gemiddeld 55 minuten liepen. Met meer dan 59 miljoen stappen en ruim 54.000 kilometer was ook deze editie weer een succes.

Meedoen aan dit initiatief kan weer in 2023.

Menzis en de Bas van de Goor Foundation: een mooie samenwerking

Menzis en de Bas van de Goor Foundation zetten zich in om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Bewegen is gezond voor iedereen, maar nog belangrijker voor mensen met diabetes. De Nationale Diabetes Challenge brengt jaarlijks ruim 5.000 mensen in beweging in samenwerking met lokale zorg-, sport en welzijnsprofessionals op de ruim 200 wandellocaties in Nederland. U kunt ook meedoen!

Wandel mee!

Vrouwen wandelen

Nationale Diabetes Challenge!

Wilt u onder professionele begeleiding werken aan uw gezondheid? Sluit u dan gratis aan bij de Nationale Diabetes Challenge (NDC) van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen ongeveer 20 weken lang één keer per week in eigen buurt een wandelgroep in uw buurt onder begeleiding van een professional uit de zorg, sport en of welzijn. Wandelen kan altijd en op verschillende niveaus, waardoor het voor iedereen een goede manier is om te starten met bewegen.

Ja ik meld me aan 

Halfuurtje Door Je Buurtje wandelen tegen diabetes

NDC Festival een groot succes

Op zaterdag 24 september sloot de Nationale Diabetes Challenge 2022 af met het festival. Ruim 1500 mensen uit heel Nederland kwamen naar het GelreDome in Arnhem om samen de laatste kilometers te lopen. Veel Nationale Diabetes Challenge (NDC) wandelgroepen de waren aanwezig tijdens het afsluitende festival en wandelden ieder een eigen afstand waar zij samen voor hebben getraind. De challenge is een opstap geweest voor veel deelnemers naar gezonder en vitaler leven.

Lees meer!

Gratis persoonlijk gezondheidsadvies

Kunt u wat extra hulp gebruiken bij het creëren van een gezonde leefstijl? De leefkrachtadviseurs van Menzis helpen u graag verder. Leefkracht staat voor goed in uw vel zitten en u fit voelen. We doen er alles aan om de leefkracht van iedereen te versterken. Daarom kunt u gratis en vrijblijvend bellen met een adviseur. Speciaal voor u, omdat u bij Menzis verzekerd bent.  

Maak gratis een afspraak

Podcast Vers van Buiten - Diabetes

Podcast | Diabetes & Sport

Jeroen heeft diabetes type 1 en combineert een sportief leven met een drukke baan als projectleider bij de Bas van de Goor Foundation. Hij geeft een inkijkje in zijn bestaan en deelt allerlei buitenavonturen met ons. Dat doet hij terwijl hij op een mountainbike door het bos crost. Dus doe de oordoppen in, ga ook naar buiten en luister naar zijn verhaal in de podcastserie Vers van Buiten. Ontdek wat er allemaal wél kan en laat u eventueel inspireren of motiveren.

Jeroens verhaal in Spotify

Meer informatie over diabetes

Antwoord op uw vragen over diabetes