Menzis en de Bas van de Goor Foundation

Menzis en de Bas van de Goor Foundation stimuleren Nederland om in beweging te komen én te blijven. Dat kan namelijk helpen om chronische ziektes als diabetes beter te reguleren of te voorkomen. Beweegt u mee?

Succesvol Nationale Diabetes Challenge (NDC) Festival

Op zaterdag 24 september sloot de Nationale Diabetes Challenge 2022 af met het festival. Ruim 1500 mensen uit heel Nederland kwamen naar het GelreDome in Arnhem om samen de laatste kilometers te lopen. Deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) wandelden ongeveer 20 weken lang één keer per week in eigen buurt met een wandelgroep onder begeleiding van een professional uit de zorg, sport en of welzijn. Veel NDC wandelgroepen waren aanwezig tijdens het afsluitende festival en wandelden ieder een eigen afstand waar zij samen voor hebben getraind. Bij de finish kregen de deelnemers een medaille om de nek gehangen. De challenge is een opstap geweest voor veel deelnemers naar gezonder en vitaler leven. Bekijk de video van deze mooie dag.  

 

Menzis en de Bas van de Goor Foundation: een mooie samenwerking

Menzis en de Bas van de Goor Foundation willen graag, daar waar mogelijk, voorkomen dat mensen diabetes ontwikkelen. Een gezonde leefstijl is daarbij een belangrijke factor. Voldoende bewegen bijvoorbeeld. Dat levert al veel op. De Nationale Diabetes Challenge brengt jaarlijks ruim 5.000 mensen in beweging in samenwerking met lokale zorg-, sport en welzijnsprofessionals op de ruim 200 wandellocaties in Nederland. U kunt ook meedoen!

Wandel mee!

Vrouwen wandelen

Nationale Diabetes Challenge!

Wilt u onder professionele begeleiding werken aan uw gezondheid? Sluit u dan gratis aan bij de Nationale Diabetes Challenge (NDC) van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen ongeveer 20 weken lang één keer per week in eigen buurt een wandelgroep in uw buurt onder begeleiding van een professional uit de zorg, sport en of welzijn. Wandelen kan altijd en op verschillende niveaus, waardoor het voor iedereen een goede manier is om te starten met bewegen.

Ja ik meld me aan 

Halfuurtje Door Je Buurtje wandelen tegen diabetes

Half Uurtje Door Je Buurtje 

Op Wereld Diabetes Dag op 14 november 2022 vragen we met het gratis evenement Half Uurtje Door Je Buurtje aandacht voor diabetes. Op 13 en 14 november brengen we zoveel mogelijk mensen in beweging. Want wandelen is gezond, zeker voor mensen die diabetes hebben. U kunt op ieder moment van de dag gaan wandelen in uw eigen buurt. Met SamenGezond, het online gezondheidsprogramma van Menzis, houdt u uw wandelactiviteit bij en behaalt u met andere deelnemers een unieke trofee.

Ja ik doe mee!

Gratis persoonlijk gezondheidsadvies

Kunt u wat extra hulp gebruiken bij het creëren van een gezonde leefstijl? De leefkrachtadviseurs van Menzis helpen u graag verder. Leefkracht staat voor goed in uw vel zitten en u fit voelen. We doen er alles aan om de leefkracht van iedereen te versterken. Daarom kunt u gratis en vrijblijvend bellen met een adviseur. Speciaal voor u, omdat u bij Menzis verzekerd bent.  

Maak gratis een afspraak

Podcast Vers van Buiten - Diabetes

Podcast | Diabetes & Sport

Jeroen heeft diabetes type 1 en combineert een sportief leven met een drukke baan als projectleider bij de Bas van de Goor Foundation. Hij geeft een inkijkje in zijn bestaan en deelt allerlei buitenavonturen met ons. Dat doet hij terwijl hij op een mountainbike door het bos crost. Dus doe de oordoppen in, ga ook naar buiten en luister naar zijn verhaal in de podcastserie Vers van Buiten. Ontdek wat er allemaal wél kan en laat u eventueel inspireren of motiveren.

Jeroens verhaal in Spotify

Meer informatie over diabetes

Antwoord op uw vragen over diabetes