Nationale Diabetes Challenge & Menzis

Heeft u diabetes of wilt u diabetes voorkomen? Start met wandelen. Want wandelen is niet alleen gezond, het is ook nog eens heel gezellig als je het samen doet.

NDC Festival | Aftermovie

Zaterdag 16 september kwamen ruim 1500 mensen uit heel Nederland naar de Nationale Diabetes Challenge in Tilburg om de laatste kilometers samen te lopen van de NDC 2023. Al deze mensen zijn 20 weken geleden begonnen met wandelen en hebben dit langzaam opgebouwd onder begeleiding. Hiermee hebben ze de eerste stappen gezet om te werken aan hun gezondheid. In deze laatste week sloten zij, de challenge af met dit festival. Wandelgroepen uit heel Nederland; zoals uit Groningen, Enschede en Arnhem. 

Over diabetes

Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Bij diabetes kan uw lichaam uw bloedsuikerspiegel niet goed op peil houden. Wij helpen u zoeken naar passende zorg, vergoedingen, betrouwbare informatie en een manier gezond te leven met diabetes.


Met diabetes het bos in

Jeroen heeft diabetes type 1 en combineert een sportief leven met een drukke baan als projectleider bij de Bas van de Goor Foundation. Hij geeft een inkijkje in zijn bestaan en deelt allerlei buitenavonturen met ons. Dat doet hij terwijl hij op een mountainbike door het bos crost. Dus doe de oordoppen in, ga ook naar buiten en luister naar zijn verhaal in de podcastserie Vers van Buiten. Ontdek wat er allemaal wél kan en laat u eventueel inspireren of motiveren.

Podcast van Jeroen

Menzis & de Bas van de Goor Foundation

Samen zetten we ons in om mensen in te laten komen en blijven. Bewegen is gezond voor iedereen, maar nog belangrijker voor mensen met diabetes. De Nationale Diabetes Challenge brengt jaarlijks duizenden mensen in beweging op vele wandellocaties in Nederland samen met zorg-, sport en welzijnsprofessionals in de buurt. Deelnemers ervaren dat zij fitter worden en gezonder leven.