Nationale Diabetes Challenge & Menzis

Heeft u diabetes of wilt u diabetes voorkomen? Start met wandelen. Want wandelen is niet alleen gezond, het is ook nog eens heel gezellig als je het samen doet.

Nationale Diabetes Challenge 2024

Samen met onze partner de Bas van de Goor Foundation helpen we iedereen met diabetes of een verhoogd risico daarop te ervaren hoe fijn wandelen is. Stap voor stap onder begeleiding van enthousiaste professionals in beweging komen. Want dat is leuk, gezellig en versterkt uw leefkracht. Sluit u zich vanaf dit voorjaar weer aan bij één van de wandelgroepen? Of laat u helpen een wandelgroep op te starten met uw zorgverlener, buurtsportcoach of leefstijlcoach. 

Nationale Diabetes Challenge

Over diabetes

Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Bij diabetes kan uw lichaam uw bloedsuikerspiegel niet goed op peil houden. Wij helpen u zoeken naar passende zorg, vergoedingen, betrouwbare informatie en een manier gezond te leven met diabetes.


Met diabetes het bos in

Jeroen heeft diabetes type 1 en combineert een sportief leven met een drukke baan als projectleider bij de Bas van de Goor Foundation. Hij geeft een inkijkje in zijn bestaan en deelt allerlei buitenavonturen met ons. Dat doet hij terwijl hij op een mountainbike door het bos crost. Dus doe de oordoppen in, ga ook naar buiten en luister naar zijn verhaal in de podcastserie Vers van Buiten. Ontdek wat er allemaal wél kan en laat u eventueel inspireren of motiveren.

Podcast van Jeroen

Menzis & de Bas van de Goor Foundation

Samen zetten we ons in om mensen in te laten komen en blijven. Bewegen is gezond voor iedereen, maar nog belangrijker voor mensen met diabetes. De Nationale Diabetes Challenge brengt jaarlijks duizenden mensen in beweging op vele wandellocaties in Nederland samen met zorg-, sport en welzijnsprofessionals in de buurt. Deelnemers ervaren dat zij fitter worden en gezonder leven.

NDC Festival | Aftermovie

Zaterdag 16 september kwamen ruim 1500 mensen uit heel Nederland naar de Nationale Diabetes Challenge in Tilburg om de laatste kilometers samen te lopen van de NDC 2023. Al deze mensen zijn 20 weken geleden begonnen met wandelen en hebben dit langzaam opgebouwd onder begeleiding. Hiermee hebben ze de eerste stappen gezet om te werken aan hun gezondheid. In deze laatste week sloten zij, de challenge af met dit festival. Wandelgroepen uit heel Nederland; zoals uit Groningen, Enschede en Arnhem.