Zorgpas

Alles over de Zorgpas

Als u een zorgverzekering afsluit bij Menzis, krijgt u van ons een zorgpas. Op deze pagina leest u er meer over.

Zorgpas in Nederland

Neem de zorgpas altijd mee als u naar een arts, apotheker of andere zorgaanbieder gaat. Een zorgaanbieder heeft de gegevens op de pas nodig om zorgkosten bij ons te kunnen declareren. Een zorgaanbieder kan ook vragen om een legitimatiebewijs als een paspoort of id-kaart.

Tip: stop de zorgpas in uw portemonnee. Dan heeft u die altijd bij de hand.

 

Voordeel met uw zorgpas

Op vertoon van uw zorgpas kunt u ook profiteren van korting op zorgproducten, bijvoorbeeld korting op een bril of contactlenzen.

Zorgpas in het buitenland

In het buitenland is de zorgpas niet voldoende. In EU/EER-landen, Zwitserland en Australiƫ moet u de Europese zorgkaart (EHIC) laten zien als u medische zorg nodig heeft. Neem in het buitenland altijd contact op met de Menzis Alarmcentrale als u snel medische hulp nodig heeft. Het nummer (+31 317 455 555) staat ook op de achterzijde van de zorgpas.

 

Meer weten over de zorgpas?

 

Contact

U kunt  via Mijn Menzis een nieuwe zorgpas aanvragen. U kunt ons ook bellen op 088 222 40 40.

Zorgpas aanvragen

Levertijd zorgpas

Op dit moment bedraagt de gemiddelde levertijd voor de Menzis-zorgpas
8 werkdagen.

Tijdelijk naar het buitenland

Vraag dan nu uw Europese zorgkaart (EHIC) aan.

EHIC aanvragen

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.