Zorgpas

Alles over uw zorgpas

Als u een zorgverzekering afsluit bij Menzis, krijgt u van ons een zorgpas. Op deze pagina leest u er meer over.

Neem uw zorgpas mee naar een zorgaanbieder

Neem de zorgpas altijd mee als u naar een arts, apotheker of andere zorgaanbieder gaat. Een zorgaanbieder heeft de gegevens op de pas nodig om zorgkosten bij ons te kunnen declareren. Een zorgaanbieder kan ook vragen om een legitimatiebewijs als een paspoort of id-kaart.

Tip: stop de zorgpas in uw portemonnee. Dan heeft u die altijd bij de hand.

Zorgpas gestolen of verloren?

Is uw zorgpas gestolen of heeft u de pas verloren? Dan kunt u via Mijn Menzis een nieuwe zorgpas aanvragen. U kunt ons ook bellen op 088 222 40 40. Binnen 8 werkdagen ontvangt u de nieuwe zorgpas.
Gaat u in de tussentijd naar een zorgaanbieder? Neem dan uw zorgpolis mee.

Wie krijgt een zorgpas?

Zodra u verzekerd bent bij Menzis, krijgt u van ons een zorgpas. Elke verzekerde heeft een eigen zorgpas. Dus ook kinderen.

Wanneer krijgt u een nieuwe zorgpas?

De zorgpas is geldig zolang u bij ons verzekerd bent. U krijgt dus niet elk jaar een nieuwe pas. U krijgt ook geen nieuwe pas als u gaat verhuizen of als u een andere aanvullende verzekering afsluit. Die gegevens staan namelijk niet op de zorgpas.

Zorgpas in het buitenland

In het buitenland is de zorgpas niet voldoende. In EU/EER-landen, Zwitserland en Australiƫ moet u de Europese zorgkaart (EHIC) laten zien als u medische zorg nodig heeft. Neem in het buitenland altijd contact op met de Menzis Alarmcentrale als u snel medische hulp nodig heeft. Het nummer (+31 317 455 555) staat ook op de achterzijde van de zorgpas.

Voordeel met uw zorgpas

Op vertoon van uw zorgpas kunt u ook profiteren van korting op zorgproducten, bijvoorbeeld korting op een bril of contactlenzen.

Meer weten over de zorgpas?

Levertijd zorgpas

Op dit moment bedraagt de gemiddelde levertijd voor de Menzis-zorgpas 8 werkdagen.

Tijdelijk naar het buitenland

Vraag dan nu uw Europese zorgkaart (EHIC) aan.

EHIC aanvragen

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.