Zorgpas in de Menzis-app

Alles over uw zorgpas

Als u een zorgverzekering afsluit bij Menzis, vindt u de gegevens van uw zorgpas in de Menzis-app. 

Uw zorgpas

Als u bij Menzis een zorgverzekering afsluit, vindt u de gegevens van uw zorgpas voortaan in de Menzis-app. Die u kunt downloaden op uw tablet of smartphone. U krijgt dus geen fysieke zorgpas toegestuurd. Zodra u uw zorgpolis hebt ontvangen, kunt u de app downloaden. In de app vindt u ook alle andere verzekeringsgegevens en u kunt de app direct gebruiken, om uw rekeningen te declareren.

Zorgpas in Nederland

Neem de zorgpas (uw telefoon met de Menzis-app) altijd mee als u naar een arts, apotheker of andere zorgaanbieder gaat. Een zorgaanbieder vraagt ook naar een legitimatiebewijs zoals een paspoort of id-kaart.


Voordeel met uw zorgpas

Op vertoon van uw zorgpas (in de Menzis-app) of geprinte zorgpolis kunt u ook profiteren van korting op zorgproducten, bijvoorbeeld korting op een bril of contactlenzen. 

Zorgpas in het buitenland

In het buitenland is de zorgpas niet voldoende. In EU/EER-landen, Zwitserland en Australiƫ moet u de Europese zorgkaart (EHIC) laten zien als u medische zorg nodig heeft. Neem in het buitenland altijd contact op met de Menzis Alarmcentrale: (0031) 317 455 555, als u snel medische hulp nodig heeft. Het nummer staat ook op de achterzijde van de EHIC-zorgpas.


 

Meer weten over de zorgpas?

 

Nieuw: digitale zorgpas

De gegevens van uw zorgpas vindt u in de Menzis-app. Zo heeft u altijd uw zorgpas bij de hand.

Tijdelijk naar het buitenland

Vraag dan nu uw Europese zorgkaart (EHIC) aan.

EHIC aanvragen

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.