Hoe werkt mijn zorgpas in de Menzis app?

Sluit u bij Menzis een zorgverzekering af? Dan vindt u uw zorgpas in de Menzis app. De app kunt u downloaden op uw tablet of smartphone. U krijgt dus geen fysieke zorgpas toegestuurd.

Heeft u uw zorgpolis ontvangen? Dan kunt u de app downloaden. In de app vindt u ook alle andere verzekeringsgegevens. U kunt de app direct gebruiken om uw rekeningen te declareren.

Download de app

 Menzis app voor iOS (Apple)
De Menzis app voor iOS werkt op iOS 11.0 of nieuwer en is compatibel met iPhone en iPad. 

Menzis app voor Android
Voor Android heeft u 6.0 of hoger nodig.

Voor de app heeft u DigiD nodig

Vraag deze aan op de website van DigiD. Lees onze antwoorden op de meest gestelde vragen over inloggen met DigiD bij Menzis.

Zorgpas in Nederland

In Nederland is het niet verplicht om uw zorgpas altijd bij u te hebben. Het is wel handig uw digitale zorgpas (uw telefoon met Menzis app) mee te nemen als u naar een arts, apotheker of andere zorgaanbieder gaat. Een zorgaanbieder vraagt ook naar een legitimatiebewijs, zoals een paspoort of id-kaart.

Voordeel met uw zorgpas

Toon uw zorgpas (in de Menzis app) of geprinte zorgpolis om korting te krijgen op zorgproducten. Denk aan korting op een bril of contactlenzen.

Zorgpas delen?

U kunt de zorgpas niet delen. De zorgpolis kunt u wel delen met anderen. Op de zorgpolis staat dezelfde informatie als op de zorgpas. De zorgaanbieder zal de zorgpolis accepteren als bewijs. Ga in de Menzis app naar “Zorgpolis” en kies voor het icoontje Delen. Vervolgens kunt u kiezen hoe u wilt delen, bijvoorbeeld via WhatsApp, en met wie u wilt delen.
Handig als uw kinderen zelf of met een andere volwassene naar een zorgaanbieder gaan.

Zorgpas in het buitenland

In het buitenland is uw zorgpas niet voldoende. In EU/EER-landen, Zwitserland en Australiƫ moet u de Europese zorgkaart (EHIC) laten zien als u medische zorg nodig heeft. U vindt uw EHIC ook in de Menzis-app. Heeft u in het buitenland snel medische hulp nodig? Neem altijd contact op met de Menzis Alarmcentrale: (0031) 317 455 555. Het nummer staat ook in de Menzis-app.