Valpreventie Noord

Project Valpreventie

Valpreventie is een programma voor mensen van 65 jaar of ouder met een risico op vallen of die angst voelen om te vallen. Het programma helpt ouderen om hun angst om (opnieuw) te vallen overwinnen. Een val veroorzaakt namelijk veel leed en heeft invloed op de kwaliteit van leven. Niet alleen lichamelijk, angst om te vallen zorgt er ook voor dat mensen bepaalde situaties of activiteiten mijden. Met valpreventie willen we dat graag voorkomen.

 

Vergoeding | Valpreventie

Jaarlijks vallen bijna 80.000 ouderen met ernstig letsel als gevolg. Vooral mensen van 65 jaar of ouder ondervinden veel last van een val. Daarom vindt Menzis het belangrijk om vallen zoveel mogelijk te voorkomen. In samenwerking met gemeenten en fysiotherapeuten bieden we daarom valpreventietrainingen aan en stimuleren we mensen om in beweging te blijven. In Groningen werken we onder andere ook samen met Huis voor de Sport. De ervaringen van de deelnemers aan valpreventie zijn heel positief. Met name de angst om te vallen wordt bij deze cursus weggehaald en zij leren bijvoorbeeld ook wat te doen als ze wel zijn gevallen.

Wilt u gezonder leven?

Gezonder leven is soms moeilijk. Hoe te beginnen en waar kunt u terecht? Voor iedereen die gezonder wil leven, is er de leefkrachtwijzer. Neem een paar minuten de tijd om deze vragenlijst in te vullen. U krijgt aan het eind tips en adviezen waar u meteen mee aan de slag kunt. Ook ontdekt u wat u vergoed krijgt en waar u terecht kunt voor het gezonde steuntje in de rug. 

Leefkrachtwijzer

Zorg voor uw leefkracht

Zorg voor leefkracht | Podcast

Stelt u zich eens voor, u bent ziek. Dan wilt u zich beter voelen. Als u gezond bent, wilt u dat blijven. Maar hoe blijft u gezond, en waar vindt u die zorg? En hoe kan Menzis dat steuntje in de rug zijn wat u nodig heeft. Iedere week hoort u van podcast-host Kim hoe zij op zoek gaat naar leefkracht. U krijgt iedere week een verrassend antwoord. Hoe krijgt u bijvoorbeeld meer energie, scherpe tanden of u krijgt levensreddende tips. Benieuwd? Ga naar uw favoriete podcast-app, abonneer en luister!

Kies podcastkanaal

Zorg voor leefkracht - home