Leefkrachttoer

Menzis zet zich volop in om de leefkracht  van ieder mens te versterken. Leefkracht is de positieve kracht van het leven, of je nou ziek bent of gezond. Daarom ondersteunen we verschillende (regionale) zorginitiatieven. Berenice gaat op bezoek bij een aantal van deze zorginitiatieven. Hoe ervaren mensen leefkracht?

regiovideo_wijkzorg

Samen in de wijkzorg

In deze video vertelt wijkverpleegkundige Elise meer over Samen in de wijkzorg. Menzis ondersteunt dit project waarbij thuiszorgorganisaties in regio Arnhem intensief samenwerken en ervoor zorgen dat mensen sneller de juiste zorg thuis krijgen. Dat biedt niet alleen voordelen voor cliĆ«nten maar ook voor huisartsen en wijkverpleegkundigen. 

Meer over Samen in de Wijkzorg

centering zwangerschap

CenteringZwangerschap

CenteringZwangerschap (ook wel: CenteringPregnancy) is een vorm van verloskundige zorg in groepsverband. In verschillende bijeenkomsten spreken vrouwen, die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend, uitgebreid over zwangerschap, gezondheid, leefstijl, bevalling en babytijd. In deze video vertelt Eline uit Doetinchem over haar ervaringen met CenteringZwangerschap bij een praktijk in Doetinchem.

Meer Centering Zwangerschap

Valpreventie Noord

Valpreventie

De gevolgen van een val kunnen groot zijn. Valpreventie kan helpen om dat te voorkomen. Onder andere door het versterken van spieren en balans. Berenice gaat op bezoek bij Riekie in Den Ham. Riekie vertelt over valpreventie en over hoe belangrijk zij het vindt om in beweging te blijven. 

Meer Valpreventie

Zorg voor leefkracht - home

Zorg voor leefkracht | Podcast

Stelt u zich eens voor, u bent ziek. Dan wilt u zich beter voelen. Als u gezond bent, wilt u dat blijven. Maar hoe blijft u gezond, en waar vindt u die zorg? En hoe kan Menzis dat steuntje in de rug zijn wat u nodig heeft. Iedere week hoort u van podcast-host Kim hoe zij op zoek gaat naar leefkracht. U krijgt iedere week een verrassend antwoord. Hoe krijgt u bijvoorbeeld meer energie, scherpe tanden of u krijgt levensreddende tips. Benieuwd? Ga naar uw favoriete podcast-app, abonneer en luister!

Kies podcastkanaal

Hulp bij vinden van goede zorg

Als verzekerde van Menzis kunt u altijd terecht bij een zorgaanbieder bij u in de buurt. Maar u mag rekenen op meer. Bekijk hier welke hulp en services we bieden.

Zorgadvies