Gezonder eten

Gezond eten is belangrijk. Als u gezond eet, voelt u zich fitter. Daarnaast vergroot u de kans om gezond(er) oud te worden. 

Wat is gezond eten?

De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum helpt u om gezond en duurzaam te eten. Denk bijvoorbeeld aan voldoende fruit, groente en volkoren producten. Kies gezonde voedingsmiddelen en beperk uw inname van sterk bewerkt voedsel, zoals koek, chips en frisdrank. Op die manier krijgt u voldoende voedingsstoffen binnen.&nbspIn principe zijn 3 hoofdmaaltijden voldoende. Tussendoortjes zijn dus niet nodig. Heeft u toch trek, kies dan zoveel mogelijk voor een gezond tussendoortje.

Bij het boodschappen doen loont het de moeite om het etiket te bekijken en een bewuste keuze te maken welk product u kiest. Daarnaast raden we u aan om uw maaltijden zoveel mogelijk zelf te bereiden, zodat u precies weet wat u eet. Zo vergroot u uw leefkracht.

Hoe pakt u het aan?

Weten wat gezonde voeding is, is de eerste stap. Uw gedrag en eetpatroon veranderen is de volgende stap. Het kan knap lastig zijn om weerstand te bieden aan sterk bewerkt voedsel, zoals koek, chips en taart. Er zijn verschillende tips en strategieƫn die u kunt proberen om gezonder te eten. De belangrijkste tip: stel haalbare doelen en begin klein. Probeer eerst bijvoorbeeld eens om iedere dag 2 stuks fruit te eten. Als dat is gelukt, gaat u aan de slag met een ander doel, bijvoorbeeld geen suiker meer in de thee.

3 tips om gezonder te eten

Kiezel telefoon Persoonlijk telefonisch advies

Gezondere keuzes maken? En het liefst met wat hulp? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met een Menzis Leefkrachtadviseur. Kijk samen naar geschikte hulp in uw buurt. Gratis en vrijblijvend, ook als u niet bij ons verzekerd bent. 

Menzis Leefkrachtadviseur

Artikelen

We krijgen dagelijks heel wat voedsel binnen. Door bewuster te kiezen voor wat u wel en niet eet kunt u uw gezondheid verbeteren.

Zo houdt u uw bloedsuikerspiegel stabiel

Wat te doen bij een hoge bloedsuiker? U kunt pieken en dalen in uw energie voorkomen met de volgenMove component.de tips. 

Wist u dat een volwassene per dag 75 mg vitamine C nodig heeft? Bekijk de 10 vitamine C uitblinkers.

Vandaag op ‘t menu: niet wat maar hoe

Want wat gezonde voeding is weten we inmiddels wel. Maar hoe zet u uzelf ertoe vaker gezond te eten? 

Zout. U ontkomt er niet aan. Zelfs als u volgens de richtlijnen goede voeding eet, krijgt u nog steeds veel zout binnen.