Zelf aan de slag om stress te verlichten

Stress hoort bij het leven en is niet alleen maar slecht. Maar als u lange tijd spanning ervaart, heeft dit nadelige effecten op uw gezondheid. Bijvoorbeeld een slecht humeur, slecht slapen, verminderde concentratie, hoofdpijn, hartkloppingen en een hoge bloeddruk. We geven tips hoe u meer balans kunt krijgen tussen spanning en ontspanning, zodat u gezond en met meer energie kunt leven.

Kleine stappen, groot resultaat

Vrouw houdt gezonde picknick in de natuur

Grote veranderingen komen tot stand door kleine stapjes te nemen. Leg de lat dus niet te hoog. Begin met 10 minuten lezen voor het slapengaan. Of 1 ademhalingsoefening. Of elke dag een half uur wandelen. Plan deze activiteiten in en onderzoek of het u helpt te ontspannen. Probeer er daarna een gewoonte van te maken en kies dan de volgende stap.

Ik heb zorg nodig

ggz
Komt u er zelf niet uit? Dan is er gelukkig professionele hulp. Uw huisarts bepaalt samen met u welke zorg het beste bij uw klachten past. We vertellen u meer over de vergoedingen en waar u terecht kan.                                             

Lees meer

Financieel fit

Man met iPad

Geldzorgen zorgen voor stress en gaat ten koste van uw gezondheid. We hebben tips en informatie voor u klaargezet.                                                                                                              

Lees meer

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mannelijke mantelzorger laat folder zien aan oude vrouw

Zorgt u voor een ander als mantelzorger? Dan kunt u misschien zelf af en toe ook wel wat hulp gebruiken. Menzis wil mantelzorgers ondersteunen waar dat kan.                                                                                                            

Lees meer

Artikelen

In tijden van stress kan het helpen om uw ademhaling te letten. Dit zorgt voor ontspanning. Probeer eens deze 4 ademhalingsoefeningen. 

We zijn allemaal weleens hangerig en futloos. Maar het wordt vervelend als deze gevoelens na een tijdje niet verdwijnen. Wat kunt u er zelf aan doen? 6 tips.

Pijn en ongemak zijn vervelend en vaak een bron van stress. Mindfulness kan u helpen om hier mee te leren omgaan.

Zorg voor leefkracht - home

Kent u onze podcasts al?

Stelt u zich eens voor, u bent ziek. Dan wilt u zich beter voelen. Als u gezond bent, wilt u dat blijven. Maar hoe blijft u gezond, en waar vindt u die zorg? En hoe kan Menzis dat steuntje in de rug zijn wat u nodig heeft. Iedere week hoort u van podcast-host Kim hoe zij op zoek gaat naar leefkracht. U krijgt iedere week een verrassend antwoord. Hoe krijgt u bijvoorbeeld meer energie, scherpe tanden of meer veerkracht? Daarnaast krijgt u levensreddende tips. Benieuwd? Ga naar uw favoriete podcast-app, abonneer en luister!