Zo beschermt u uw kind tegen de zon

De huid van kinderen is extra gevoelig voor de zon. Bescherm uw kind daarom goed en smeer regelmatig met een goede zonnebrandcrème. Lees hieronder waar u op moet letten.

Bescherming tegen de zon

Onze huid vernieuwt zich steeds in enkele weken. De huid van kinderen ook, maar hun huid moet ook nog groeien. Daardoor delen hun cellen snel. Een kinderhuid heeft dan niet genoeg tijd om te herstellen na verbranding.

Als de huid verbrandt, ontstaan in de huidcellen een soort littekens die kinderen hun leven lang meedragen. Die beschadigingen zitten diep in de huidcellen en zijn aan de buitenkant niet te zien. Maar hoe meer schade, hoe groter het risico dat een kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Bron: KWF.  Bescherm uw kind daarom goed tegen de zon en lees de tips hieronder.

Zonnebrandcrème, regelmatig smeren & meer tips

  • Blijf in de middag zoveel mogelijk uit de zon tussen 12.00 en 15.00 uur.
  • Gebruik voor kinderen een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30, die naast bescherming tegen UVB-straling ook een UVA-filter heeft. En smeer kinderen elke 2 uur opnieuw in.
  • Verbranden of huidschade in de schaduw komt ook voor. Smeer dus ook in de schaduw met zonnebrandcrème.
  • Toch in de zon? Gebruik naast een zonnebrandcrème ook (kinder)zonnebril en hoed of pet. En voor kinderen is speciale UV-werende (zwem)kleding te krijgen.
  • Houd baby’s tot 1 jaar helemaal uit de zon. Ligt uw baby onder een doek? Let er dan op dat uw kindje voldoende frisse lucht krijgt en dat het niet te warm wordt.

Lees ook de tips van KWF over weren, kleren & smeren! Bescherm uw kind tegen de zon en verklein de kans op huidkanker later.

 

Anderen bekeken ook:

Vader en spelende kinderen in speeltuin

Alles wat u moet weten over zonnebrandcrème

Maakt het uit welk merk zonnebrandcrème u gebruikt? En wat betekent SPF eigenlijk? In dit blog leest u de antwoorden op deze en andere vragen over zonbescherming.

vrouw wandelt buiten met hond

Daarom is buiten bewegen zo gezond

Bewegen is gezond. Helemaal als u buiten beweegt of sport. Wandelen, fietsen, tuinieren of dansen. Elke vorm van beweging telt. In ons blog leest u 8 redenen om naar buiten te gaan.

Vrouw zit op de bank met een kopje thee

Niksen is gezond; luister naar de podcast

Doet u het weleens…? Even helemaal niks. En hoe doet u dat dan? In deze podcast-aflevering zoeken we uit wat niksen ons oplevert en ontdekken we dat het eigenlijk heel gezond is.