Ik heb een bril nodig

Bent u jonger dan 18 jaar? Heeft u op medische indicatie een bril nodig? Dan krijgt u voor uw bril een vergoeding vanuit de Basisverzekering. Bent u ouder dan 18? U kunt een vergoeding krijgen vanuit bepaalde aanvullende verzekeringen.

Hoe het zit met de vergoedingen?

Bekijk de vergoedingen uit de Basisverzekering voor brillen. Of ga naar de aanvullende verzekeringen voor een gedeeltelijke vergoeding van uw bril. 

Een bril uit de Basisverzekering

Voor een bril die vergoed wordt vanuit de Basisverzekering, kunt u terecht bij opticiens die een contract met Menzis hebben. Die vindt u in de Zorgvinder.

Een bril uit de aanvullende verzekering

Als een bril die wordt vergoed uit een aanvullende verzekering, kunt u zelf een opticien kiezen. Menzis heeft zogenaamde betaalovereenkomsten met veel opticiens. Dit betekent dat een opticien de rekening direct naar Menzis stuurt, als u een vergoeding krijgt. U hoeft de rekening dan dus niet voor te schieten. Opticiens met een betaalovereenkomst vindt u ook in de Zorgvinder.

Naar de Zorgvinder

Hoe kies ik een bril of lenzen?

  • Laat uw oogsterkte controleren. Bij een sterkere afwijking zijn lenzen aan te raden.
  • Sport u veel? Kies lenzen als u voor praktische voordelen gaat.
  • Hebt u alleen soms hulp bij het kijken nodig? Bijvoorbeeld als u achter een computer of in de auto zit? Dan is een bril praktischer.
  • Hebt u snel last van droge, ge├»rriteerde ogen? Dan is een bril geschikter.
  • Wilt u niet veel tijd besteden aan onderhoud en hygi├źne? Ook dan is een bril een betere keuze.