Vergoeding CPAP-apparatuur

Heeft u last van slaapapneu? Misschien heeft u iets aan CPAP-apparatuur. Een CPAP-apparaat helpt u bij het ademhalen tijdens uw slaap, zodat u minder last van uw apneu heeft. U krijgt dit apparaat in bruikleen.

Jaar:

2021

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

 • Menzis Basis Voordelig

  Gecontracteerde zorgaanbieder:

  100%

  Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

  conform gecontracteerde zorg, 70% van de rekening tot maximaal 70% van gemiddelde gecontracteerde tarieven

 • Menzis Basis

  Gecontracteerde zorgaanbieder:

  100%

  Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

  conform gecontracteerde zorg, 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven

 • Menzis Basis Vrij

  Gecontracteerde zorgaanbieder:

  100%

  Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

  Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract? Dan betaalt u eerst zelf uw zorgkosten voor en vergoeden wij dit daarna 100%. Let op: rekent uw zorgaanbieder onredelijk hoge tarieven in vergelijking met andere zorgverleners in de Nederlandse markt? Dan krijgt u het deel dat onredelijk hoog is, niet vergoed.

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende verzekering? 

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor CPAP-apparatuur: belangrijk om te weten

 • Wanneer heb ik recht op een vergoeding voor een CPAP-apparaat?

  De leverancier bepaalt of u voldoet aan de voorwaarden voor de vergoeding van de apparatuur. Hij gebruikt daarvoor wettelijke voorwaarden.

  Als u in aanmerking komt en naar een gecontracteerde leverancier gaat, dan worden de CPAP-apparatuur en de spullen die daarbij horen helemaal vergoed. In de Zorgvinder vindt u een overzicht van de leveranciers die een overeenkomst hebben met Menzis. Zoek op 'CPAP'.

 • Heb ik toestemming nodig van Menzis?

  U heeft vooraf toestemming van Menzis nodig als u naar een leverancier gaat die geen overeenkomst heeft met Menzis. Stuur dan een toelichting van uw behandelende arts mee. Dat kan een longarts, kno-arts en/of een neuroloog zijn. Stuur ook een offerte van de leverancier met uw aanvraag voor toestemming mee.

  Als u naar een leverancier gaat die wel een contract heeft met Menzis, dan kunt u met de toelichting van uw medisch specialist direct naar de leverancier.

 • Valt CPAP onder het eigen risico?

  Er geldt geen eigen risico.

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.