Vergoeding fronttandvervanging

Mist u snij- of hoektanden, omdat deze nooit zijn doorgekomen of doordat u een ongeluk heeft gehad? Dan kunnen deze alsnog worden aangebracht. Dit heet fronttandvervanging. Het is een manier om uw gebit compleet te maken.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed?

Bent u tussen de 18 en 22 jaar en ontbreken uw snijtanden of hoektanden? Of bent u uw snijtanden of hoektanden voor uw 18e jaar door een ongeluk verloren? Dan krijgt u tot en met 22 jaar een vergoeding vanuit de Basisverzekering voor het vervangen van uw blijvende snijtanden en hoektanden met kronen of implantaten. Het verlies of geheel ontbreken van de tand moet dan wel voor uw 18e zijn ontstaan.

Meer over deze vergoeding leest u op Tandheelkunde uit de Basisverzekering.

Uw vergoeding voor fronttandvervanging: belangrijk om te weten

Waar kan ik terecht?

U kunt naar elke tandarts of orthodontist. Alleen de kosten van een zorgaanbieder in Nederland of de grensstreek worden vergoed. De grensstreek is tot 15 kilometer van de Nederlandse grens. Zoekt u een zorgaanbieder bij u in de buurt? Kijk dan in de Zorgvinder.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.