Geboorte en nazorg

De bevalling is voor veel vrouwen het meest bijzondere moment uit hun leven. Een moment waar u misschien een beetje tegen opziet, maar ook vooral naar uitkijkt. Hoe bereidt u zich zo goed mogelijk voor?

In het kort

Tijdens de eerste 6 weken na de bevalling, de kraamtijd, herstellen u en uw baby van de geboorte. Naast het regelen van allerlei belangrijke zaken, zoals het doorgeven van de geboorte aan Menzis, is het belangrijk om veel rust te houden en te genieten van deze bijzondere periode!

Na de geboorte breekt een hectische periode aan. De komst van uw kindje brengt veel vreugde, maar ook veel bezoek en geregel met zich mee. Deze checklist is een geheugensteuntje in deze drukke tijd:

Vergoedingen

Na uw zwangerschap heeft u andere zorgbehoeftes dan daarvoor. De belangrijkste kosten van uw zwangerschap en bevalling worden gedekt door de Basisverzekering. Denk hierbij aan afspraken bij de verloskundige, de termijnecho, 20-weken echo, de bevalling en de kraamzorg.

Bepaalde kosten worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Zoals de eigen bijdrage die u moet betalen als u zonder medische indicatie in het ziekenhuis wilt bevallen. De verplichte eigen bijdrage voor uw kraamhulp kan ook vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Op welke vergoedingen u recht heeft, hangt af van het verzekeringspakket dat u bij Menzis heeft afgesloten.

Meer vergoedingen

Menzis biedt meer vergoedingen die met zwangerschap en geboorte te maken hebben: