Vergoeding kraamzorg uit de Basisverzekering

De groei en geboorte van een nieuw mens is een van de mooiste dingen in het leven. In de eerste dagen na de bevalling krijgt u hulp van een kraamverzorgende. Wat krijgt u vergoed voor kraamzorg?

Jaar:

2022

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

U heeft recht op de gebruikelijke kraamzorg. Die gaat in op de dag dat u bent bevallen en loopt maximaal 10 dagen door. U krijgt dus hulp in vooral die eerste tijd waarin alles druk en nieuw is. Hoeveel uur kraamzorg u precies krijgt, wordt bepaald op basis van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (pdf).

Uw vergoeding voor kraamzorg: belangrijk om te weten

Vragen? Bel met een zorgadviseur

Heeft u vragen kraamzorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar! Bel ons op (088) 222 40 42 op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur. 

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.