Vergoeding kraamzorg uit de basisverzekering

Kraamverzorgende wast baby

De groei en geboorte van een nieuw mens is een van de mooiste dingen in het leven. In de eerste dagen na de bevalling krijgt u hulp van een kraamverzorgende. Op deze pagina leest u wat de Basisverzekering vergoedt voor kraamzorg, wanneer u vergoeding in aanmerking komt en waar u terechtkunt.

Kraamverzorgende wast baby

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

U heeft recht op de gebruikelijke kraamzorg. Die gaat in op de dag dat u bent bevallen en loopt maximaal 10 dagen door. U krijgt dus hulp in vooral die eerste tijd waarin alles zo druk en nieuw is. Hoeveel uur kraamzorg u precies krijgt, wordt uiteindelijk bepaald op basis van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (pdf).

Uw vergoeding voor kraamzorg: belangrijk om te weten

  • Valt kraamzorg onder het eigen risico?

  • Geldt voor kraamzorg een eigen bijdrage?

  • Wat als ik naar een niet-gecontracteerde zorgverlener ga?

  • Gratis medisch kraampakket

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.