Vergoeding kinderopvang bij ziekenhuisopname

Heeft u kleine kinderen en wordt u langere tijd in een ziekenhuis opgenomen? Mogelijk heeft u recht op vergoeding van de kosten voor kinderopvang. Op deze pagina leest u wat Menzis vergoedt voor kinderopvang bij ziekenhuisopname.

Jaar:

2022

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Wat krijg ik vergoed uit de Aanvullende verzekering?

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor kinderopvang bij ziekenhuisopname: belangrijk om te weten

  • Valt kinderopvang bij ziekenhuisopname onder het eigen risico?

    Nee, voor vergoedingen uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico

  • Wat krijg ik vergoed?

    Opvang is vooral belangrijk als de kinderen nog niet zo goed voor zichzelf en elkaar kunnen zorgen. Daarom heeft u recht op deze vergoeding als er kinderen in uw gezin zijn, jonger dan 12 jaar.

  • Wat wordt niet vergoed?

    U krijgt geen vergoeding voor kinderopvang bij een ziekenhuisopname in verband met een bevalling, revalidatie of als u bent opgenomen ten laste van de Wet langdurige zorg (Wlz). Ook geldt er geen vergoeding voor kinderopvang bij opname in een GGZ-instelling of Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ). 

Waar kan ik terecht?

Als u uw kinderen onderbrengt bij een dagopvang in een kinderdagverblijf of crèche, bij de buitenschoolse opvang (BSO) of in de gastouderopvang, dan krijgt u de vergoeding. 

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.