Vergoeding TENS pijnbestrijding

De TENS-methode kan een uitkomst zijn wanneer u aan veel lichamelijke pijn lijdt. De methode kan helpen pijn te bestrijden of te verminderen. Bij medische noodzaak vergoeden wij deze vorm van pijnbestrijding.

Jaar:

2021

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

 • Menzis Basis Voordelig

  Gecontracteerde zorgaanbieder:

  100%

  Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

  conform gecontracteerde zorg, 70% van de rekening tot maximaal 70% van gemiddelde gecontracteerde tarieven

 • Menzis Basis

  Gecontracteerde zorgaanbieder:

  100%

  Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

  conform gecontracteerde zorg, 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven

 • Menzis Basis Vrij

  Gecontracteerde zorgaanbieder:

  100%

  Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

  Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract? Dan betaalt u eerst zelf uw zorgkosten voor en vergoeden wij dit daarna 100%. Let op: rekent uw zorgaanbieder onredelijk hoge tarieven in vergelijking met andere zorgverleners in de Nederlandse markt? Dan krijgt u het deel dat onredelijk hoog is, niet vergoed.

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende verzekering?

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor TENS pijnbestrijding: belangrijk om te weten

 • Wanneer heb ik recht op een vergoeding voor TENS pijnbestrijding?

  Is pijnbestrijding met de TENS-methode voor u medisch noodzakelijk? Dan krijgt u deze vergoed. Bij verstrekking van TENS-apparatuur kunt u een vergoeding krijgen voor:

  • uitwendige elektrostimulator
  • instructie en voorlichting
  • alle (speciale) elektroden
  • elektrodepasta
  • kabels
  • fixatiemiddelen
  • draagtas
 • Heb ik toestemming nodig van Menzis?

  U kunt terecht bij leveranciers waarmee Menzis een contract heeft. U kunt met het voorschrift naar de gecontracteerde leverancier gaan. De leverancier beoordeelt of het voorschrift voldoet aan de eisen. Twijfelt uw leverancier? Dan vraagt hij toestemming voor u bij Menzis aan. Ook is nog een proefperiode nodig waaruit blijkt dat TENS ook voor u werkt.

 • Krijg ik TENS pijnbestrijding vergoed bij een bevalling of rugklachten?

  Als u bij een bevalling of een poliklinische bevalling TENS-pijnbestrijding gebruikt, dan valt dit niet onder medisch specialistische zorg. De pijnbestrijding wordt niet vergoed. Ook vergoeden we (pijn)behandelingen met injecties van aspecifieke lage rugklachten niet. 

 • Wat als ik naar een niet-gecontracteerde zorgverlener ga?

  Gaat u naar een leverancier zonder contract? Dan heeft u alleen recht op vergoeding als u vooraf toestemming van Menzis heeft gekregen. Bij deze aanvraag moet een toelichting zijn gevoegd van de anesthesioloog, cardioloog of revalidatiearts die u behandelt.

 • Geldt het eigen risico of is er een eigen bijdrage?

  Er geldt geen eigen risico bij gebruik via een leverancier met contract. U heeft het dan in bruikleen.  Er geldt wel een eigen risico als u het krijgt door een leverancier zonder contact. Het is dan uw eigendom. Er is geen eigen bijdrage.

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.