Vind uw zorgaanbieder

Wijkverpleegkundigen werken vaak bij een thuiszorgorganisatie of als ZZP’er. We hebben met veel thuiszorgorganisaties en ZZP’ers een contract gesloten. Zo vindt u altijd wijkverpleging bij u in de buurt.

Kwaliteit en beschikbaarheid

Menzis koopt voor u wijkverpleging in bij thuiszorgorganisaties. Deze organisaties voldoen aan eisen over kwaliteit en beschikbaarheid.

Koopt u liever zelf uw zorg in? Dan kunt u kiezen voor een Persoonsgebonden budget in de Zorgverzekeringswet. U moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Wel of geen contract

We vergoeden wijkverpleging vanuit uw Basisverzekering. Er is wel een verschil tussen een zorgaanbieder met of zonder een contract.

Zorgaanbieder met een contract

Kiest u een zorgaanbieder die een contract met ons heeft? Dan hoeft u zelf niet mee te betalen. Er geldt geen eigen risico. Alle zorgaanbieders met een contract vindt u in onze Zorgvinder. 

 

Zorgvinder

 

Zorgaanbieder zonder contract

Kiest u een zorgaanbieder die geen contract met ons heeft? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van Menzis. Dit vraagt u aan via het digitale toestemmingsformulier Wijkverpleging. Zonder toestemming kunt u geen rekeningen declareren. We adviseren u dit formulier samen met de wijkverpleegkundige in te vullen.

 

Vraag toestemming aan

 

Let op

We kunnen de kwaliteit en beschikbaarheid van een zorgaanbieder zonder contract niet garanderen. Daarnaast worden de kosten van een zorgaanbieder zonder contract maar gedeeltelijk vergoed. We vertellen u graag meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Ervaringen van anderen

We hebben met gecontracteerde zorgaanbieders afgesproken dat zij ervaringen van cliënten op hun website plaatsen. Zo leest u de ervaringen van anderen. Dat kan helpen bij uw keuze voor een zorgaanbieder. Bent u benieuwd naar deze verhalen? U vindt ze op de website van de door u gekozen thuiszorgorganisatie waar u wijkverpleging wilt afnemen.

Hulp bij zoeken

Wilt u hulp bij het zoeken naar geschikte wijkverpleging? Dan kunt u contact opnemen met onze Klantenservice.